Svíčková
Postup přípravy receptu:
Svíčkovou odblaníme, osolíme a protkneme trochou nakrájené slaniny. Na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a přidáme zbytek slaniny, kterou nakrájíme na kostičky, 1 balení zeleniny, cibulku a vše osmahneme do světlehněda. Poté znovu vložíme maso, podlijeme, přidáme koření a dusíme v předehřáté troubě. Maso poléváme šťávou nebo podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, tak ho vyjmeme. Šťávu se zeleninou rozmixujeme, přidáme smetanu a chvíli povaříme. Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou. Na talíři dáme na omáčku kopeček brusinkového kompotu.
Co potrebujeme?
Co potrebujeme?
Droždí rozmícháme s cukrem ve vlažném mléce a vlijeme do mouky. Přidáme vejce a trošku soli a vypracujeme těsto, které musi být vlacne a nesmi se lepit na steny misy. Necháme vykynout na teplém místě (3/4 hodiny)-... Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučeném válu a vypracujeme dve sisky knedliku a nechame jeste chvili na vale kynout 10min. Do vrouci vody vlozime knedlik a nechame 15-20min. varit. Pote knedliky vyjmeme a ihned nekolikrat propichneme, aby z nich vysla para a nesrazily se. Nakrajime niti a muzeme podavat.
Postup přípravy receptu:
Svíčkovou odblaníme, osolíme a protkneme trochou nakrájené slaniny. Na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a přidáme zbytek slaniny, kterou nakrájíme na kostičky, 1 balení zeleniny, cibulku a vše osmahneme do světlehněda. Poté znovu vložíme maso, podlijeme, přidáme koření a dusíme v předehřáté troubě. Maso poléváme šťávou nebo podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, tak ho vyjmeme. Šťávu se zeleninou rozmixujeme, přidáme smetanu a chvíli povaříme. Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou. Na talíři dáme na omáčku kopeček brusinkového kompotu.
Co potrebujeme?
- sůl
- vývar 4 dl
- cibule
- bobkový list 1 ks
- nové koření 2 ks
- hladká mouka 3 lžíce
- citronová šťáva
- smetana ke šlehání 1 ks
- černý pepř 2 ks
- rostlinný olej 3 lžíce
- hovězí svíčková 700 g
- slanina 5 dkg
- cukr 1 lžíce
- zmrazená zelenina na svíčkovou 1 balíček
- brusinkový kompot
Co potrebujeme?
- mouka hrubá 500 g
- vejce 1 ks
- droždí 30 g
- cukr 1 lžička
- sůl
Droždí rozmícháme s cukrem ve vlažném mléce a vlijeme do mouky. Přidáme vejce a trošku soli a vypracujeme těsto, které musi být vlacne a nesmi se lepit na steny misy. Necháme vykynout na teplém místě (3/4 hodiny)-... Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučeném válu a vypracujeme dve sisky knedliku a nechame jeste chvili na vale kynout 10min. Do vrouci vody vlozime knedlik a nechame 15-20min. varit. Pote knedliky vyjmeme a ihned nekolikrat propichneme, aby z nich vysla para a nesrazily se. Nakrajime niti a muzeme podavat.