Stoofpot met bier

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Stoofpot met bier

3/4 liter blik abrikozen
2 sjalotten
1/2 citroen
400 gram baklappen
4 eetlepels bloem
zout, peper en paprikapoeder
50 gram boter (margarine)
0,3 liter bier (flesje Nederlandse bier kan ook)
1 bouillontablet (rund)

Voorbereiden:
In zeef abrikozen laten uitlekken, sap opvangen. In diep bord klijnsnijden.
Sjalotten pellen (heel laten)
Schil van de citroen in een kopje raspen en de citroen uitpersen.
Baklappen in blokjes snijden.
In diep bord bloem, zout, peper en paprikapoeder vermengen en vlees erdoor mengen.

Bereiden:
In (Tefal) braadpan boter laten smelten.
Stukjes vlees goudbruin bakken, af en toe omscheppen.
Sjalotjes en de rest van bloemmengsel toevoegen en 1 minuut meebakken.
Toevoegen citroenschil en –sap, bier, 2 dl water, bouillontablet en de abrikozenvocht.
Roeren tot gebonden saus. Met deksel op pan op laag vuur 1 uur laten pruttelen en af en toe roeren.
Als het vlees gaar is, abrikozen toevoegen en nog 1 minuut meeverwarmen.

Eten met houskové knedlíky, macaroni kan ook.
 
Bovenaan