Stehovani do Holandska

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Nojo, stehovani se uz blizi. Ja se taky konecne tesim, ze si do Holandska odvezu veci co mam jeste u nasich- fotky, knizky atd. Proste veci, ktere se letadlem prepravovat nedaly.
A taky jsem se konecne podivala na mapu, kde ze to bydlis- tam jsem jeste nebyla, k mori to neni daleko, tak az se mi po mori zasteskne dam ti vedet a dame kafco.
Ani by jsi neverila, jak moc se uz tesim!!!
Ale tady na foru, je to docela mrtve...nic moc se tu v posledni dobe nedeje.]
 
Dobre rano Veronika
snad mas usmev na tvari. Jj, usmev je dulezity, nekdy to jde samo nekdy tomu usmevu musime trochu pomoci.
Ale tak je to se vsim. Sedet v kute s rukama slozenyma v kline se nidko daleko nedostane.
Preji krasny nedelni den.
 
Tak tomu verim, ze to musi byt tezke bez prace. Me tohle nastesti za celou dobu v zahranici nepotkalo.
Ale rikam vsem kdo to chteji zkusit v zahranici a vidi vsechno moc ruzove, kdo praci chce, ten ji najde a uspeje.:stout:
 
ahoj Jano,

Tady Hedvika. Do Holandska jsem se prestehovala pred 14 dny kvuli praci. Zatim nemam moc zkusenosti s mistnimi, ale v praci jsou na me vsichni mili a vstricni. Budes bydlet v Amsterdamu? Hlavni mesto se pry dost lisi od ostatnim mist v Holandsku, ale to je vlastne stejne i v Cechach, Praha je taky kosmolitni a po mem 3 letem pobytu na ostrove Man se dost zmenila. Tak zatim a kdyz tak se ozvi.

hedvika
 
Ahoj Hedviko,
ja bydlim na vychode, u Doetinchem. Takze do Amsterdamu to je trochu z ruky. Ale Amsterdam je krasny a lidi kosmopolitni, urcite se ti tam bude libit a nebudes mit problem najit praci.
Me celkove Holandani neprijdou nijak strasni, pomuzou, poradi, a to se se musis naucit jazyk- tak to je asi vsude. Kdyby se cizinci prestehovali do Cech, tak si taky jen s anglictinou a nemcinou nevystaci.
A co te vede k prestehovani? Co hledas za praci? Isle of Man- ten ostrov myslis, tak to je jedno z mala mist, kam jsem se nestihla podivat.
Mej se hezky a at se ti dari.
P.S. ja budu v Amsterdamu tuhle nedeli na bezeckem zavode- bezi se tam maraton.
 
ahojky Jano,

diky za mailika. Tak to je skoda, ze jsi na severu. Nejak mi ty vzdalenosti porad nedochazeji, jak jsem zvykla z ostrova. Prestehovala jsem se sem kvuli praci, kterou jsem zacala na ostrove a ted v tom oboru pokracuji. Taky prilezitostne ucim plavani.
Jinak mas urcite pravdu s tim jazyke, holandsky trosku umim, ale bojim se mluvit, aby ze me nevypadl nejaky nesmysl a radci pouzivam anglictinu. Ale to se urcite poda.
Kdybys mela cas, tak se v nedeli po maratonu muzem sejit.

Tak zatim a mej se hezky

Hedvika
 
Ahoj Hedvi,
zahod predsudky, proste mluv, lidi co ti budou chtit pomoc ti pomuzou a smat se ti nebudou. To budou jen pokrytci a ti si muzou skubnout, protoze nemaji tucha co to je ucit se novy jazyk.
Ja se holandstinu ucim, mela jsem hodiny tady v Anglii, takze neco malo umim, ale zjistila jsem ze s tim tolik nebojuju, jako s anglictinou, proste se nad tim nejak prenasim a nebojuji s kazdym slovickem.
No v tu nedeli, ja budu rada ze budu chodit, a hlavne tam bude pritel s maminkou a ja jeste ten vecer letim zpatky do Londyna. Takze by mi to asi tezko vyslo. Ale treba nekdy priste. Delas nejaky sport? Ja jsem kdysi plavala hodne, ale ted na to nebyl cas, chystam se pres zimu zase vrhnout do bazenu. Ted na jare jsem zkousela triatlon tady v UK a docela me to chytlo, tak bych na to chtela trochu natrenovat.
Mej se hezky.:zwaai:
 
Ahoj všem, jmenuji se Štěpánka a v létě se chystáme stěhovat s přítelem do Holandska. On jede za prací a já jedu s ním nabýt nové životní zkušenosti. On je v klidu, ale já sem dost nervozní a nevím co mě čeká. Chci se zeptat na nějaké užitečné rady do začátku :).. Moc děkuji za pomoc :)
 
Ahoj Štěpánka!

Ja nemluvím dobrý česky ale zkusím :p
to bude dobrodružství pro vás, protože česka republika a nizozemsko sjou různé země, ale mi si to libí obě! ;D
A kam pojedete ve holandsku? A odkud jste? A jak dlouho budete ve nizizemsko?

Doufám, že se rozumiš mě trochu ;) ja učím se česky.. :nee:
 
Ahoj, je tu nekdo kdo si prosel stehovanim do Holandska s rodinou? Pritel zde pracuje patym mesicem a rozhodli jsme se sem prestehovat vsichni vcetne 6ti leteho syna, ktery v Cechach chodi zatim do skolky. Bydleni mame zajistene, praci mam prislibenou.
Jake komplikace mame cekat? Jak nejlepe postupovat?
Dekuji vsem
 
Bovenaan