Spicak / Zelezna Ruda

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Hèt skigebied van Šumava/Bohemer Woud is toch wel Špícák. Het gebied heeft voor elk wat wils op elk niveau. Er zijn skipistes voor zowel beginners als gevorderden, maar ook de ervaren skiër kan zijn hart ophalen op de pistes van Špícák. Zo hebben ze hier de steilste skipiste van Tsjechië. Tevens is er een oefenweide met kinderlift en kinderschool. In totaal zijn er 12 liften en 8,4 kilometer aan pistes.
Voor langlaufers is er ook veel te doen. Er is totaal 120 kilometer aan loipes. Diverse loipes lopen naar de dorpen aan de voet van de berg Špíčák. Wanneer u eenmaal beneden bent, kunt u tegen een laag tarief met het openbaar vervoer weer terug naar Špíčák.
Ook de snowboardfaciliteiten zijn fantastisch. Er zijn diverse double pipes waarop de prachtigste sprongen gemaakt kunnen worden.
Uiteraard heeft Špíčák diverse sneeuwkanonnen, zodat de sneeuwvakantie gewoon door kan gaan als het een keertje wat minder sneeuwt.

Het vlak naast Špíčák gelegen Železná Ruda heeft veel overnachtingsmogelijkheden en een bruisend uitgaansleven, en is een van de belangrijkste toeristencentra van Šumava. Deze gezellige plaats heeft o.a. winkels, restaurants en een casino.

Mooi filmpje van het skigebied kan je zien op vimeo.com.
Verdere info over Ski areál Špíčák zie website lyzovani.spicak.cz in 3 talen.
ps zowel boven als onderaan de berg is (free?) WiFi.
 
Bovenaan