Snelweg D3

Topic in 'Vervoer' gestart door dennuzzz, 07-04-2015.

 1. Goede berichten!

  Wij hebben de bouw van de weg de afgelopen jaren kunnen volgen: vaak gingen we eten in Veseli en zagen we de vorderingen. Het zal echt tijd schelen!
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 2. Klaar 2018 dacht ik...trace van 21 km...
   
 3. Daar wachten we dan maar op! Er zijn al nieuwe stukken die gebruikt kunnen worden.
   
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Had het toevallig zojuist ook gelezen.
  Dit zijn 2 delen van de D3 met gezamenlijke lengte van 8 kilometer. Bron: radio.cz/de.
  Dat stukje tussen Borek en Úsilný is bij České Budějovice.
  [​IMG]
  Bron: rozhlas.cz.
   
  Laatst bewerkt: 08-04-2015
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 5. Hoop het zondag te gaan zien....
   
  kuurgast en Pelhřimov vinden dit leuk/interessant.
 6. En bij Borek ligt al effetjes een rotonde te wachten op aansluiting...
   
  kuurgast vindt dit leuk/interessant.
 7. Bij mij voor de deur ligt al 3 jaar een aansluiting op een rotonde te wachten. Misschien kunnen ze eens daten ?
   
  hgmw en Ad Verschoor vinden dit leuk/interessant.
 8. Opening nieuw stuk snelweg bij Ceske Budejovice

  De bouw van de snelweg D3 in Ceske Budejovice is weer een stukje verder. De Inhuldiging van deze sectie is gepland op 27 september 2017 om 12.00 uur. Toegang is voor iedereen. Later zal het opengaan voor automobilisten. Twee secties worden opgeleverd. Veseli nad Luznici Bosilec en een stuk verder ook Borek naar Usilne. Als alles volgens planning loopt is de weg dus eind december 2019 tot naast Ceske Budejovice, want dan is het tussenliggende stuk ook klaar.

  Zie voor foto's: https://goo.gl/photos/Fcm9L95CSXLtZuHh8
   
  kuurgast en zapalky vinden dit leuk/interessant.
 9. :D:D
  Ik lach me nog steeds een bult over die Google Translations!

  Maar de boodschap is duidelijk! ik ga er gauw gebruik van maken.

  :top::top:
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 10. Heb net wat aangepast... ;)
   
 11. :bloem:
  Blijft een prima bericht, waarvoor dank!
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 12. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Problemen aanleg snelweg D3, ondergrond instabiel

  De aanleg van de Zuid-Boheemse D3-snelweg heeft nog een probleem. Er waren complicaties in een eveneens onstabiele ondergrond. De constructie moet opnieuw worden ontworpen. In de toekomst bestaat er een risico op aardverschuivingen. Een dergelijke situatie deed zich zes jaar geleden voor toen de aardverschuiving de snelweg D8 tussen Lovosice en Usti nad Labem bedekte.

  De bouw van het 12 km lange stuk van de snelweg D3 tussen Hodějovice en Třebonín begon afgelopen maart.
  In de zomer werd de bouw verlaten door een Italiaans bedrijf en werken alleen Slowaakse bouwers aan de voltooiing van de snelweg. Nu is er nog een probleem dat de voltooiing van de snelweg in gevaar kan brengen - onstabiele ondergrond en dreigende aardverschuiving.
  Het probleem deed zich voor in het gedeelte tussen Hodějovice enTřebonín dat deel uitmaakt van de rondweg České Budějovice. Vanwege het geologisch onderzoek is de aanleg van de snelweg tot nu toe gestopt.

  "Een zeer intensief aanvullend geotechnisch onderzoek is nu aan de gang, op basis van zijn conclusies zal een projectdocumentatie van mogelijke aanvullende technische waarborgen tegen aardverschuiving worden opgesteld," verklaarde Jan Rýdl, woordvoerder van het directoraat Weg en snelwegen (ŘSD) van Tsjechië.
  Op deze manier wil men de problemen voorkomen die zes jaar geleden op de snelweg D8 verschenen. In die tijd was een enorme hoeveelheid grond over het onafgemaakte deel geschoven. Het openen van de snelweg was enkele jaren uitgesteld. Problemen zijn nog steeds niet volledig opgelost.

  Of de bouw van de Zuid-Boheemse D3 duurder wordt is niet duidelijk.
  Het nieuwe gedeelte van de snelweg moet in 2022 worden voltooid. Als deze deadline moet worden gewijzigd, zal pas bekend worden in maart nav het resultaat van geologisch onderzoek. De D3-route hoeft hierdoor niet te worden gewijzigd.

  70 km van de snelweg D3 is nu in gebruik en verbindt Praag met České Budějovice en de Oostenrijkse grens. Het zou 170 kilometer moeten meten. Volgens premier Andrej Babiš zou de volledige D3 van Praag tot de grens tegen 2028 voltooid moeten zijn.
  Bronnen dnoviny.cz + ct24.ceskatelevize.cz.

  Zie ook lijst met verschillende delen van D3 op cs.wikipedia.org waar de rode gedeeltes met planning van jaartal staat en oranje delen waar nu probleem is.
  Zahájení výstavby = begin van de bouw
  Uvedení do provozu = inbedrijfstelling
   
 13. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Budweiser ringweg pas in 2023 voltooid vanwege grondwater

  De ringweg České Budějovice, onderdeel van de snelweg D3 van Praag naar de grens met Oostenrijk in Zuid-Bohemen, wordt pas in 2023 voltooid. Dat is een jaar later dan gepland, zo maakte de woordvoerder van de directie Weg en Snelweg (ŘSD) dinsdag bekend.

  Reden voor deze vertraging zijn problemen met het grondwater onder de Pohůrka-tunnel, die wordt gebouwd op het zeven kilometer lange traject van Úsilné tot Staré Hodějovice. Omdat het grondwater in de bodem erg agressief is, moet de techniek van het tunnelen worden veranderd, merkte de woordvoerder op. Eind mei is gekozen voor een van de twee varianten.

  De tunnel zou oorspronkelijk in september 2022 voltooid zijn, de snelweg D3 halverwege het decennium. Hij heeft een totale lengte van 170 kilometer, maar momenteel is er nog maar 70 kilometer in gebruik.

  Bron radio.cz/de.
   
  Morris2016 en dennuzzz vinden dit leuk/interessant.

Deel deze pagina