Smartwings

Topic in 'Vervoer' gestart door kuurgast, 21-05-2020.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Redt de staat de Smartwings? Zou een applaus niet genoeg zijn?

  Wat als we, in plaats van anderhalf miljard, allemaal het balkon op gingen en applaudisseren voor de luchtvaartmaatschappijen? Het hielp de paramedici ... 'Dat is een erg wrede grap die deze week in mijn inbox belandde. In feite legt het de laatste weken perfect vast.
  Mensen zijn doodsbang: ze proberen snel maskers te krijgen, de staat sluit hun economieën af zodat ze bang zijn voor werk naast het virus. Gezondheidswerkers vallen nog steeds overwerkt neer.
  En in plaats van na te denken over hoe de gezondheidszorg voor te bereiden op de tweede golf van de pandemie, denkt de staat eraan geld in een particuliere luchtvaartmaatschappij te storten. Het is absoluut absurd. Maar tenslotte, wanneer het voor de gezondheidszorg voldoende is om te applaudisseren, zou dat voor iedereen genoeg moeten zijn, toch?

  Interessant is dat de staat het erover heeft om lid te willen worden van de Smartwings-groep, terwijl het bedrijf zelf er niet om geeft, volgens berichten in de media. Smartwings zou alleen geïnteresseerd zijn in een lening of een door de staat gegarandeerde lening.

  Het publiek zou hulp willen voor luchtvaartmaatschappijen. Sommige naïeve mensen denken dat dit een nationale luchtvaartmaatschappij is. In feite gaat het gewoon om geld. Het bedrijf heeft liquiditeit nodig en crediteuren moeten schulden aflossen. Een lening is daarom de oplossing. Het probleem is dat de staat geen bank is.
  Maar ministers hebben het niet over krediet, ze hebben het nog steeds over toetreding tot het bedrijf - hoewel ze met één adem toevoegen dat de toetreding van de staat tot het bedrijf slechts de laatst mogelijke oplossing is. De staat kan geen zaken doen en beheert haar bedrijven gemiddeld slecht.

  Tegenwoordig omvat Smartwings de ČSA. De staat leidde ze ooit op zo'n manier dat hij ze voor een handvol moest verkopen. En nu doet hij alsof hij het bedrijf weer op de been kan krijgen.
  Alle luchtvaartmaatschappijen hebben problemen. En daarom helpen staten veel luchtvaartmaatschappijen echt.
  Politici stellen dat de luchtvaartmaatschappij strategisch is en daarom moet toetreden. Er wordt gezegd dat het een aantal bedrijven bindt en duizenden mensen in dienst heeft. Maar dit kan worden gezegd van elk bedrijf dat de staat niet op dezelfde manier zal redden.

  Toerisme is belangrijk, maar het is zeker niet cruciaal voor Tsjechië en luchtvervoer is dat helemaal niet. Een strategisch bedrijf ziet er anders uit. Zonder dat zou de hele industrie worden neergelegd en vervolgens een andere industrie.
  Theoretisch kan ik me voorstellen dat een bedrijf strategisch is als het de enige in het land is en het land zo groot is dat het erin moet vliegen. Maar bij ons is dat niet het geval. We hebben niet eens een snelweg.

  Puur economisch gezien is het voor ons het beste om een zwarte passagier te zijn, laat de Fransen, Duitsers, Nederlanders en Italianen hun luchtvaartmaatschappijen redden en voor hun geld met "gesubsidieerde" vluchten vliegen. Wat we hier zien, is slechts een poging om ervoor te zorgen dat de verliezen van particulieren door de hele samenleving worden betaald en dat de winsten alleen aan individuen toebehoren.

  Er wordt nog steeds gesproken over uitbreiding van de luchthaven van Ruzyně. Maar naar mijn mening staat dit haaks op het groene beleid waar Europa op aandringt. Wil de staat luchthavens uitbreiden en luchtvaartmaatschappijen bouwen en toch groen zijn? Gaat het samen?

  Het toekomstige luchtverkeer zal anders zijn dan vóór de covid. Wie zal weerstand bieden aan verandering, valt in slaap, zoals we in slaap vielen met hogesnelheidstreinen. Tegen de tijd dat we ze hebben, rijden ze ergens anders met een snelheid van 1200 km/u op een hyperloop en wordt onze sneltrein een openluchtmuseum.
  Bron reflex.cz.
   
  Plantage Bohémien vindt dit leuk/interessant.
 2. Van de wereldbevolking benut 98 procent zelden of nooit een vliegtuig, die 2 procent die er wel gebruik van maken willen niet betalen voor de werkelijke kosten , die vliegen veroorzaken.
  Dit is jarenlang ondersteunt door overheden, door subsidies voor vliegvelden, ontwikkelings kredieten voor vliegtuigen, geen belasting heffen op kerosine, waardoor andere vormen van vervoer oneerlijke concurrentie is aangedaan.
  Wie nooit wat betalen wil, hoeft ook niet bij de staat om hulp te vragen, en ik kan geen reden bedenken, waarom de Tsjechische staat een vliegmaatschappij zou moeten ondersteunen, beter onderzoeken waarom ze allemaal zo snel het geld op hebben, geval van" gat in de hand " misschien?
  Volgens onderzoeken, vindt 60 procent van het vervoer plaats binnen een straal van 30 km van de eigen woonplaats, en daar heeft Tsjechië nog genoeg te doen, betere wegen, gescheiden, auto - fiets verkeer, snel-straten voor fietsers, kijk alleen maar een naar de toestand v d bruggen hier in Tsjechië, laatst hadden we een 30 tons autokraan nodig, kilometers heeft die man om moeten rijden, om slechte bruggen te vermijden.
   
 3. Voor Tsjechië is een eigen luchtvaartmaatschappij minder belangrijk. Zeker nu het feitelijk deel uitmaakt van Smartwings. Praag is een behoorlijke luchthaven, maar geen draaischijf zoals Frankfurt of Schiphol. Het luchtverkeer zal veranderen, maar daar was het al mee bezig. Over pakweg 20 jaar is vliegen klimaatneutraal. Langzaam groeit het daar naartoe. Met vliegtuigen die tientallen procenten zuiniger zijn dan een paar jaar geleden. Met synthetisch kerosine die gemaakt wordt met zonne-energie en een steeds groter deel gaat uitmaken van het totale kerosineverbruik. En waterstof/elektrische aandrijving. Ik denk dat Covid voor een dipje gaat zorgen, maar over pakweg een jaar kunnen we gewoon weer normaal vliegen. Eventueel na een vaccinatie. Met een auto in je eentje produceer je meer CO2 dan met een vliegtuig tegenwoordig. Maar daar wordt minder moeilijk over gedaan. En die hyperloop moet eerst nog maar eens gemaakt worden. Ik ben benieuwd of je straks met 1200 km/h door een vacuümbuis kunt zweven. Vliegtuigen blijven wel, omdat die veel flexibeler en efficiënter zijn.
   
  Olivier vindt dit leuk/interessant.
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Smartwings: Insolventie van de luchtvaartmaatschappij bedreigt in totaal 60.000 banen.

  Volgens bedrijfsvertegenwoordigers zou het faillissement van de Smartwings Group, waaronder ook Czech Airlines valt, in totaal 60.000 banen bedreigen. Bovendien zouden waarschijnlijk alle vliegopleidingsmogelijkheden in Tsjechië verdwijnen, zei Smartwings ombudsman Vojtěch Lažanský.

  De achtergrond van de verklaringen zijn discussies binnen de Tsjechische politiek over een mogelijke toetreding van de staat tot de Smartwings Group om de groep te redden. Minister van Industrie en Handel Karel Havlíček zei dat dit de laatst mogelijke optie was. Ten eerste willen ze bankgaranties en leningen verstrekken. De Smartwings Group heeft rechtstreeks 2000 mensen in dienst.
  Bron radio.cz/de.
   
  Plantage Bohémien vindt dit leuk/interessant.
 5. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Prague Airport voegt twee nieuwe vluchten toe

  Op donderdag kondigde Czech Airlines een nieuwe dagelijkse vlucht naar Londen (Heathrow) aan, beginnend op 25 juni, terwijl op vrijdag de Hongaarse goedkope luchtvaartmaatschappij Wizzair de lancering van een directe vlucht naar Tirana, Albanië aankondigde.

  De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf 3 juli 2020 twee keer per week op maandag en vrijdag naar de hoofdstad van Albanië.

  Smartwings vliegt vanaf half juni naar Kroatië, maar ook naar Mallorca, de Canarische Eilanden, Cyprus (Larnaca), Madeira (Funchal) en Bulgarije (Burgas en Varna).

  Air France vliegt vanaf 3 juni van Praag naar de luchthaven Parijs Charles de Gaulle. In eerste instantie zal het twee keer per week vliegen en eind juni oplopen tot vier vluchten per week. Vanaf juli overweegt de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair de vlucht naar Helsinki te verlengen.

  De luchthaven van Praag heeft een aantal beschermende maatregelen getroffen. Alle passagiers en bezoekers van de luchthaven moeten overal een gezichtsmasker dragen, veilige afstanden aanhouden en handhygiëne waarborgen. Op de hele luchthaven staan meer dan 250 desinfectiestands.

  “Als passagiers die aankomen in Praag geen eigen gezichtsmasker hebben, krijgen ze die gratis. De incheckbalies zijn ook uitgerust met plexiglas en vormen een veilige barrière tussen de passagier en de incheckmedewerker ”, zegt Kateřina Pavlíková, woordvoerster van de luchthaven van Praag.

  Bron praguemorning.cz
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Staatsgarantie voor Smartwings, afhankelijk van naamswijziging en behoud van banen

  De Tsjechische staat is van plan luchtvaartmaatschappij Smartwings een leninggarantie van maximaal 900 miljoen kronen te verstrekken, op voorwaarde dat de naam verandert in Czech Airlines, dat 2.500 werknemers hun baan behouden en dat er tien jaar lang geen dividend wordt uitgekeerd.

  Minister van Transport Karel Havlíček maakte de voorwaarden zaterdag bekend na gesprekken met president Miloš Zeman en zijn team van experts.

  Het management van de luchtvaartmaatschappij waarschuwde dat Smartwings zonder staatssteun zou kunnen instorten als gevolg van enorme verliezen als gevolg van reisbeperkingen tijdens de pandemie van het coronavirus.

  Bron english.radio.cz
   

Deel deze pagina