Slibotechna... aneb chcete se OPRAVDU seznamit?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Tak nevim. Casto se tu objevuji inzeraty, kdekdo hleda nove zname a pratele, krajany, blizko sveho pusobiste.
A tak obcas odpovidam na takoveto inzeraty. Jen je z toho smutna bilance: z poslednich 10 mych reakci jsem se skutecne setkal s 1 osobou. Z toho vzniklo dobre pratelstvi, ktereho si moc vazim.
Ale u tech ostatnich, jen spousta mrtvych slov. Jo, diky, rikaji, my se ozvem. Ted mame malo casu, ale nejak se domluvime.
Tak jak, je to? Proc si nekdo da praci napsat inzerat, da si praci presvedcovat mne, ze o mou prizen stoji, kdyz nakonec zustava jen u slibu?
Takhle se mi uz pomalu ani nechce reagovat. Vzdycky, kdyz vidim novy inzerat, kyvu se v tom dilema: Ale tenhle novy clovicek za to nemuze / uz bylo tech slibu dost...
Mate take takovou zkusenost?
(i kdyz doufam, ze to u vas slape lepe).

Jelen
 

Vendula

Actief Lid
Ahoj Jelene,

uplne mi mluvis z duse... Hemzi se to tu seznamovacimi inzeraty, ale v podstate je to asi skoda prostoru.
Obcas se tu vyskytne nejaky nadsenec, ktery zorganizuje sraz Cechu at uz nekde v hospode nebo vlastnich prostorach a pak se jich tam sejde pet.
A ja sama mam maslo na hlave, protoze jsem schopna si domlouvat sraz treba pul roku a taky protoze ac leta clen tohoto fora, nikdy jsem se zadneho srazu nezucastnila. Nevim jestli je to moje vlastni lenost, nedostatek casu ci odpor ke vsemu organizovanemu. Asi kombinace vsech tri...
Pokud uz se clovek odhodla neco domluvit, casto dostava reakce typu: Jo, tak kdyz neco bude, tak se ozvete a my mozna prijdem. Nebo nevyhovuje cas. Nebo je spatne pocasi... Nebo, nebo, nebo.
Ale presne jak pises, myslim, ze ten kdo hleda pratele a potom jim bez servitku da kosem, ten by mel radeji mlcet.
Stejne jako my - skeptici.:)
Kazdopadne si myslim, ze neni realne ocekavat takove vztahy a takova kamaradstvi jako jsme kdysi meli v Cesku...
Mimochodem moje bilance je 18 oslovenych, z toho 8 reakci zpatky a pri druhe zprave se z osmi ozval uz jen jeden.
 
Víš, Jelene, být Tebou, nebyla bych tak skeptická. Jestli se Ti z deseti kontaktů vyklubal jeden dobrý přítel, považovala bych to spíš za úspěch. Nás, české členy Fóra, spojuje hlavně to, že většina z nás žije v cizí zemi a více či méně často se nám zasteskne po "domově" a rodném jazyce. Jinak jsme lidé různých zájmů, povah, věku atd. Takže pokud se Ti podařilo najít si alespoň jednu spřízněnou duši, viděla bych to opravdu spíše pozitivně. Každopádně neházej flintu do žita!
 
Ale to je mi jasny, proto jsem to taky hned uvedl, aby to neznelo jenom jako velka stiznost. Jsem moc rad za ten jeden uspech.
Jen me zajima, proc lide cpou energii do neceho, s cim pak nic nedelaji. Proste nechapu, proc, kdyz teda ja do toho moji energii a cas nacpu, abych jim odpovedel, neustale musim prichazet na to, ze to bylo zbytecny a misto toho jsem se 10 minut mohl venovat necemu slibnejsimu...

Ne, nejsem skepticky, jsem spis zklamany...
 
Ja jsem se pokousela sezvat lidi na pivo v Rotterdamu a taky neuspesne.
Napsala jsem datum a cas deset dnu dopredu a nic, takze na plzen chodime s manzelem sami, kuprikladu zitra vecer jdeme zas.
Prida se nekdo???
Jdeme do De Schouw, ‎Witte De Withstraat 80, 3012 BT Rotterdam
 
Tak to ja Jelena chapu a i myslim, ze vim o cem ta diskuze je ;) I kdyz teda podobnou zkusenost nemam, jelikoz jsem na podobne inzeraty moc nereagovala a kdyz, tak vzdy (2x) se to uspesne povedlo.
Ale diskuze neni ani o tom, jestli ono pratelstvi nakonec vzniklo nebo ne, ale spis o tom, ze si nekdo da inzerat na neco co nakonec ani nechce nebo na co nema sa, chut... A chudak Jelen odpovida a nic zpet neprichazi. Takze jde spis o princip. Nepis, pokud se fakt nechces setkat.

A taky mam pocit, ze to patri do sekce seznamka, aby si seznamovaci co se nechteji nakonec seznamit mohli precist, ze jsou treba lidi jako Jelen, co venuji cas tomu na inzerat odpoved, aby mu pak nic zpet neprislo a nebo prisla nejaka vagni neurcita odpoved. Samozrejme se nekdy stane, ze cloveku do toho neco vleze, ale podle toho co pise Jelen to neni vyjimka ale spis pravidlo.

Tak ja frcim na sraz s kamoskou z Fora, ktera me nastesti odpovedela ;)
 
Od te doby, co z fora vyhodili par lidi (nekteri z nich byli mi dobri znami), uz to tu nestoji za nic.
A ty mitinky pred par lety byly opravdu supr!
Taky jsem si pri cteni tech seznamovacich inzeratu rikala, jestli se nekdy nekdo s nekym osobne seznamil a zda z toho neco bylo.
Podle me je to jen takove placani do vetru..... v jistem okamziku se mozna nekomu zasteskne po domove a vsem ceskem.... da si inzerat.... a druhy den je vsechno jinak....
 
ach, my Cesi

Ja mam par novych znamych diky fora a z nekterych se stali mi pratele.
Na druhou stranu, neprecenuji tyto virtualni media.

[mod]
Co se tyka skrobenosti a zasahu moderatoru ,tak to se nekdy nestacim divit ,obcas si tady pripadam jak v 70 letech za hluboke normalizace. Ale zrejme jsou proto nejake duvody.
Pripominky k praci moderatoru nepatri do teto rubriky, pripadne poznamky prosim pres PM![/mod]
 
I ja jsem zde poznal par fajnovych lidi, se kterymy kontakty udrzuji. Ale opet, o tom tohle tema neni.
Je o tech, kteri volaji do sveta, ze nemaji kamarady, a kdyz se jim nekdo snazi pomoci, naslibuji, a pak po nich slehne zem.
Uz to zacina byt jasne?
 
Pred par lety, kdyz jsem prijel do Holandska, mi forum pomohlo se tu trochu zorientovat a najit par aspon docasnych pratel.
Taky jsem tehdy nekolikrat vyhlasil: "pojdme se sejit" a presne, jak pisete, byly reakce takove trochu mlhave a na posledni chvili jsem jeste musel vetsinu lidi obvolavat a premlouvat, ze ostatni urcite taky jeste prijdou a ze se akce nakonec konat bude.
Na to jsem mel cas a energii jen ze zacatku. Nicmene asi se dvema lidmi z te doby jsem jeste porad v dobrem kontaktu.

Ze zacatku novy krajan kouka kolem sebe, potrebuje se trochu zorientovat, seznamit a zakotvit. Dava inzeraty a slibuje, ze se prijde podivat. Kdyz se mu pak par lidi ozve, tak uz si nepripada tolik ztraceny a to ho uklidni a uz treba o to osobni setkani nakonec tolik nestoji, jako jeste tyden pred tim. Pak taky prijdou dalsi starosti a unava atd. a tak chapu, ze pocatecni elan a touha po nyovych znamych najednou vyprcha.

Tudiz, Jelene, videl bych to tak, ze tim, ze se s nekym domluvis, mu podavas pomocnou ruku v okamziku kdy to ten druhy potrebuje a kdy je to pro nej dulezite. Nabidl jsi pratelstvi, udelal jsi dobry skutek (muzes si poznamenat dalsi puntik do "Modreho zivota" :top:), ale asi je marne si od toho slibovat neco vic. Nez k tomu planovanemu setkani dojde, tak uz bohuzel byva situace trochu jina, dotycnemu se uz nechce jet tam a zpatky za nekym, koho vlastne ani nezna a nevi, jestli si budou mit co rict...
Taky treba nevi, jak z toho pak vycouvat - tezko ti nekdo napise: "Hele, minulej tyden jsme se sice domluvili ale ted uz se mi nejak nechce." - takze nejjednodussi je uz se proste neozvat. :confused:

Jsem optimista, tak v tom nevidim zly umysl a mozna ani ne nevdecnost. I se svymi nejlepsimi prateli se nekdy domlouvam par let, nez se nakonec navstivime.
Nekomu taky muze prijit normalni, kdyz se neco domluvi a pak z toho sejde. A nenapadne ho, ze to ten druhy muze citit jinak.

Treba to jeste nekdo oceni zpetne, az se s tebou po letech potka pri nejake dalsi prilezitosti....
 
Myslim, ze mluvim k tematu.

... jj, ja jsem navrhla to setkani...
.. take jsem cetla par vzkazu ohledne seznameni... ja jsem si nasla ceske zname i bez tsjechie net, spis jsem si rikala, ze by bylo fajn potkat nekoho, kdo by se stal "mym pritelem pozdeji", pratelstvi se prece vyvine pozdeji, ne? Byla to takova hozena rukavice vsem, kteri nepresli od slov k cinum. Rikala jsem si, kdyz vim, kde se cepuje ceske pivo - tam bysme se mohli schazet treba kazdou druhou sobotu ruzna smeska lidi, nepravidelne ale prece... (jednou nejde ten, podruhe tamten, priste prijde nekdo, kdo se nahodou dozvedel), bohuzel se nikdo neozval. (a treba to byla moje chyba)
 

pepo

† In Memoriam
Myslím si, že Adam dobře vystihuje tu novodobou situaci, tu novodobou pravdu posledních čtyř, šesti, možná i devíti let. Novodobá komunikace mezi lidmi je rychlá, přímá, povrchní a tímto způsobem dobyté hodnoty se rozpouští rychleji, než med v čaji. Život pulzuje rychleji, než to bylo za našich mladých let. V Holandsku, v Česku, všude.
Život v cizině, ať jsi tady 40 let, nebo 3 roky, je dobrodružství a co se týče hledání přátel, také.

Já říkám: Chi cerca trova / Kdo hledá, najde
 
A ja rikam,mas pravdu.Pomoci tohoto Tsj.netu,jsem nasla lidi,co jsem pred 30ti lety stratila.Poznala i nove lidi,staci mi ,asi mene nez Tobe,Jelene.
A nemusime se denne videt,staci mi,ze vim ze jsou nadosah,treba jen pres internet.Priznam se,ze je to pro me nove.A krasne setkavani.Proste fajn.Preji Vam vsem krasne jarni

dny.;)Eva
 
Jelene, neni to uplne ztraceny. Taky jsou tu lidi, kteri odpovidaji, sejdou se a kdovi, treba se i zprateli. Ja zase resim, ze me na inzerat nikdo neodpovida (ale podala jsem zatim jenom jeden).
Adame, tak me jsi na sraz nahanet nemusel ;-) Bylo nas malo, ale bylo veselo.
 
Jelenééé oči máššš zelenééé :)

Posílám pozdravy všem a Jelene, jestli se nám s Kačkou podaří do Holandska přijet a usadit se, aspoň tak nějak dostatečně, tak na to kafe určitě zajdeme!!!
Čestný pionýrský!!!!

přiznám se,že z toho odcestování za Vámi všemi mám teď hlavu, jak pátrací balón :?:, but I beleive that we will come:D
 
No chystám se do holandska tak doufám že někoho potkám :-)jsem pohodový týpek a mám něco za sebou a třeba v irsku jsme si takovéto srazy docela užívali.Přeji všem hezký den.Honza
 
Rada bych opet upozornila na to, ze smyslem inzeratu na seznamce je seznamit se/sejit se, pripadne se s nekym spratelit. Pokud se, (vetsinou) damy, nudite nebo je vam smutno, tak si nepodavejte inzerat, ale dejte si sklenku vina a skypenete do Cech.

Nic me nedokaze vytocit tak, jako odpoved ve smyslu: no jo, ale ja nemam auto a ty bydlis tak daleko (10 min autobusem/35 min na kole) a ja toho mam tolik na praci, ale treba se jednou sejdem...
 
Hmm...tak jsem vcera sesmolila par uprimnych vet v tom smyslu ze mam malo casu, hodne prace ale presto zkousim hledat krajany... Ale jak ctu tuhle diskuzi, neozve se protoze muj zivot jak ho ziju, se stal synonymem pro pohodlonst, lez a lenost. A basta.....
 
Bovenaan