Film Skleněný pokoj / The Glass Room met Carice van Houten

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Skleněný pokoj / The Glass Room met Carice van Houten

8fa2cdfeff253005f67b13ff93c18493_XL.jpg


De film is gebaseerd op de zeer succesvolle gelijknamige roman van de Britse schrijver Simon Mawer. De belangrijkste verhaallijn bevat een fictief liefdesverhaal dat zich afspeelt in de stad Brno, vooral in Villa Landauer (Villa Tugendhat). De hoofdrollen worden gespeeld door Carice van Houten, Hanna Alström, Karel Roden en Karel Dobrý. De première van de film staat gepland in het voorjaar van 2019.

Simon Mawer's roman "De glazen kamer" is uitgegroeid tot een wereldwijde bestseller en werd vertaald in tientallen talen.
Lees meer op brnodaily.cz.

Teaser uitgebracht door producenten van "The Glass Room"

 

Ad Verschoor

Donateur
Film De glazen kamer komt naar bioscopen

Regisseur Julius Ševčík (Masaryk, Normal) haalt de nieuwe film Skleněný pokoj (De glazen kamer) naar de bioscoop. De film is een bewerking van de roman van Simon Mawer die de geschiedenis van Tsjecho-Slowakije in de loop van de twintigste eeuw uiteen zet en een drietal liefdesverhalen vertelt van personages die middels hun lot verbonden zijn aan Villa Tugendhat.

skleneny_pokoj_CZ_poster_web.jpg

Behalve Tsjechische, architectonische monumenten verschijnen er in de hoofdrollen zowel Tsjechische als buitenlandse sterren. Zo speelt de bekende Nederlandse actrice Carice van Houten aan de zij van Karel Roden. Op 12 maart vindt de première plaats in Brno, wereldwijd zal dit op 14 maart gebeuren.
 
Bovenaan