Schansspringen

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Ad Verschoor, 02-11-2017.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Schansspringer Janda verruilt topsportcarrière voor de politiek

  [​IMG]

  Nog 1 wereldbekerwedstrijd en dan zit zijn loopbaan als schansspringer erop. Dat maakte de 39-jarige Jakub Janda deze woensdag bekend.

  De Tsjech won in januari 2006 de Vierschansentournee. Hij moest zijn overwinning wel delen met de Fin Janne Ahonen, die uitkwam op exact hetzelfde puntentotaal. Nog nooit kende de Vierschansentournee 2 winnaars.

  De 1ste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen is over een kleine 3 weken in het Poolse Wisla. 2 dagen later gaat Janda aan de slag als politicus. De Olympische Winterspelen van Pyeongchang volgend jaar laat Janda dus sowieso aan zich voorbij gaan.

  Bron: sportnieuws.nl
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  67e Vierschansentoernooi

  Het Vierschansentoernooi 2019 is de 67e editie van het springfestijn, dat traditioneel rond de jaarwisseling wordt georganiseerd. Op nieuwjaarsdag werd gesprongen in Garmisch-Partenkirchen.
  Een opvallende 4e plaats werd veroverd door de Tsjech Roman Koudelka met sprongen van 133 en 134,5 meter.
  Roman Koudelka is op 9 juli 1989 geboren in Turnov en werd in 2007 wereldkampioen bij de junioren op de normale schans.
  Na deze prestatie was hij deelnemer aan de Olympische Winterspelen in Vancouver (2010), Sjotsji (2014) en Pyeongchang (2018). Toch bleven in het oog lopende uitslagen achterwege tot nieuwjaarsdag 2019, waarbij hij net het podium niet haalde.
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  67e Vierschansentoernooi (Innsbruck)
  Vandaag werd in Innsbruck de 3e wedstrijd gesprongen van het Vierschansentoernooi. Roman Koudelka behaalde de 9e plaats met sprongen van 123 en 125 meter. In het algemeen klassement na 3 wedstrijden staat Koudelka 6e met 746,6 punten
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Knappe prestaties Koudelka tijdens Vierschansentoernooi (Bischofshofen)

  De Japanner Kobayashi is eerste geworden in de eindstand van het Vierschansentoernooi. Hij heeft dit gedaan door alle vier de wedstrijden te winnen, dat een unieke prestatie genoemd mag worden. Ook de laatste wedstrijd in het Oostenrijkse Bischofshofen won hij met afstanden van 136,1 en 146,0 meter
  Knap en opmerkelijk was zeker ook de uitslag voor de Tsjech Roman Koudelka. Tijdens de laatste wedstrijd werd hij 6e met afstanden van 129,3 en 130,4 meter.
  Na 4 wedstrijden eindigde hij tenslotte op een 5e plaats in het algemeen klassement
   

Deel deze pagina