Route naar Velka Upa

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Al jaren rijden wij via de pas Gorlitz Jelena Gora, Horni marsov en dan naar Velka maar de laatste keer begin januari vonden wij de pas wel erg glad. Nu heb ik ergens gelezen maar kan het niet terug vinden dat de weg van Zittau behoorlijk verbeterd is. Klopt dit en hoe rijden jullie dan zeg maar vanaf Dresden gerekend of is dan via Decin nog beter?
 
Wij rijden via Dresden, dan de afslag Weissenberg, naar Zittau, Liberec, Turnov, Jicin. Wij rijden daarna richting Vrchlabi. Dit is bijna allemaal vierbaansweg tot aan Turnov.
De route via Turnov is 252 km en duurt 3.27 uur volgens Google Maps. De andere via Jelenia Gora is 223 km en daar doe je dan 3.01 uur over. Misschien een optie?
 
Je hebt voor een klein stukje een vignet nodig. Het stukje van iets voorbij Liberec tot aan Turnov. Je kunt het omzeilen door bij Liberec binnendoor te rijden naar Vrchlabi, maar dan krijg je misschien weer te maken met gladde wegen.
 
omdat wij in liberec moesten zijn, zijn wij binnendoor vanaf vrchlabi gereden. Dat de wegen glad zijn is niet echt het probleem, het gaat meer over glad en dan behoorlijk moeten klimmen of dalen en dat is bij deze weg of die via jicin niet. ik heb het doorgegeven aan onze kinderen, ze moeten zelf maar kijken wat ze gaan doen. in ieder geval bedankt voor het meedenken.
 
Bovenaan