Rondweg Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Persoonlijk hoop ik dat de Zuidelijke rondweg van Praag eens afkomt. Vanaf Plzen naar Mlada Boleslv kom je eerst over een nieuwe snelweg waarna het tweede deel weer langs Chodov voert. Zijn hier plannen voor verbetering?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

kuurgast

Donateur
Zijn hier plannen voor verbetering?
.....Het duurde even........maar zal nog héél lang duren voor de nieuwste plannen voltooid zullen zijn.

rondweg praag.PNG

Er komt een nieuwe rondweg rondom Praag, zie kaartje op mapy.cz.

In 2030 wil men beginnen met een 442 kilometer lange rondweg rondom Praag. Deze verbindt Plzeň, Tábor, Humpolec, Poděbrady, Mělník en terug naar Plzeň. De nieuwe rondweg zou in 2050 klaar moeten zijn.
Bron auto.tn.nova.cz.

Dan moeten ze wel de snelheid van het bouwen opvoeren want momenteel wordt er gemiddeld 15 kilometer nieuwe snelweg per jaar opgeleverd.Bron radio.cz/en.
 
Dit zal sneller gaan omdat het eigenlijk al een bestaande weg is. Dus hoeven er geen grondstukken opgekocht en rechtzaken gewonnen worden. Wat dat laatste zit de wet raar in elkar en kan je met honderd man iets een eeuw rekken.
Iedere tegenspraak moet apart onderzocht worden, ook al is dat al 10x gedaan voor andere zaken. Dus gewoon je beurt afwachten tot de vorige zaak gelopen is voor je je protest aanschrijft. Met dit systeem houden ze rond Suchdol de rondweg al jaren tegen. ( en daarom is het stukje tussen Sestka en het vliegveld nog niet verbreedt)
 

kuurgast

Donateur
Rondweg Praag D0.

1771352-prazsky_okruh_d0_1.png


De rondweg van Praag mist nog steeds de helft. Wanneer begint de voltooiing van de snelweg met nummer 0?

De buitenste ringweg van Praag moet na voltooiing 83 kilometer hebben en in totaal 10 snelwegen verbinden. 42 kilometer snelweg moet nog worden voltooid.

De voltooiing van het zuidoostelijke deel van de ringweg van Praag zou moeten beginnen bij het begin van 2021 en 2022. De werkzaamheden aan het noordelijke deel van de ringweg zouden in 2026 kunnen beginnen.

Het ŘSD Directoraat weg en snelweg wil dit jaar land gaan kopen voor sectie 511, dat wil zeggen het zuidoostelijke deel van de ringweg van Praag. Bovendien moet de stad volgens haar eigen strategie een deel van het land aflossen dat direct grenst aan de omleidingsroute. Het bestemmingsbesluit over de bouw zou eind 2019 moeten zijn afgerond.

Een totaal van 42 kilometer snelweg moet nog worden voltooid. De eerste fase moet ook worden voltooid door de zogenaamde verplaatsing I / 12, namelijk bypass Běchovice. De voltooiing van deze weg is een voorwaarde voor de opening van sectie 511. De snelweg D0, ook wel de ringweg van Praag genoemd, moet in beide richtingen 3 rijstroken hebben.

Het noordoostelijke deel, secties 518 en 519, zou idealiter door de arbeiders in 2026 kunnen worden gebouwd. Er zijn echter nog steeds vertragingen vanwege klachten van de stadsdelen waarlangs de snelweg moet leiden. Evenzo sectie 520 van Březiněves naar Satalice.
Het eerste deel van het circuit tussen Satalice en Počernice werd geopend in 1984.
De route van het noordoostelijke deel wordt nog steeds geweigerd door sommige van de lokale bevolking, vooral de inwoners van Suchdol.
Vertaling van seznamzpravy.cz.

Met een beetje geluk zou de D0 dus voor 2030 af moeten zijn.
Alle delen van deze rondweg staan op cs.wikipedia.org waar de roodgekleurde secties nog moeten worden aangelegd met jaartal van planning.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan