Rolstoeltoegankelijke uitkijktoren in regio Breclav

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Uitzicht over de wijngaarden van Palava en de toppen van de AlpenIn de regio Zuid-Moravië vind je de meeste uitkijktorens van Tsjechië. Er zijn er ongeveer zestig, waarvan de oudste in het kasteelpark in Uherčice ligt. De nieuwste toren is in oktober geopend tussen de wijngaarden van het dorpje Kobylí. De spiraalvormige toren is rolstoeltoegankelijk en biedt een betoverend uitzicht over het Moravische landschap.moravische-uitkijktoren-tsjechie.jpg

Nieuwe uitkijktoren tussen de Moravische wijngaarden


moravische-uitkijktoren-tsjechie.jpgBoven de Moravische wijngaarden staat sinds oktober een bijzondere uitzichttoren. In de Zuid-Moravische plaats Kobylí is een spiraalvormige constructie gebouwd op de heuvel Kobylí Hill. De heuvel, die door de lokale bevolking Homole wordt genoemd, is de hoogste top van de Blue Mountain-wijnregio en ligt 334 meter boven de zeespiegel. De spiraalvormige toren maakt een cirkel van 334 graden net als de hoogte van de heuvel . De toren is 7,5 meter hoog en is rolstoeltoegankelijk. Aan het einde is een glazen wand geplaatst.
De nieuwe unieke uitkijktoren in Kobylí biedt een spectaculair uitzicht op de regio. Je kijkt uit op de wijngaarden van Palava, het cultuurlandschap van Lednice-Valtice, het Ždánický bos en kasteel Buchlov. Met mooi weer kun je zelfs de toppen van de Alpen zien.

Bron: verkeersbureaus.info
 
Bovenaan