Rokytnice nad Jizerou

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

nou dankje wel ben je er ook al een keer geweest nou weten we een beetje waar we moeten zoeken, ligt mooi dicht bij de piste als ik het goed begrijp kunnen we lopend naar de skilift..

groetjes HARRIE
 
Ik kijk elke dag even op de site van rokytnice, maar volgens mij worden er elke dag meer piste's gesloten.
Is het echt zo slecht gesteld met de piste's, en wat denken jullie...moeten we voor de voorjaarsvakantie alvast wat activieiten gaan opzoeken om de dagen door te komen ??? of zou er toch nog sneeuw komen ???
 
ik hoop echt dat er sneeuw komt we hebben nog een paar week.. is er geen specialist die wat kan voorspellen..

Net kontakt gehad met Rokytnice. Studenov was helemaal gesloten en op de Lysa Hora was alleen de blauwe psite open, maar..........................vanavond/vannacht verwachten ze weer sneeuw......en hopenlijk voldoende.:top:

Toch raar......terwijl het hier nu sneeuwt als een gek.
 
Ik ben niet echt bekend in het gebied, maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er zoveel dicht is(volgens holidayinfo.cz). Het is overal koud in het reuzengebergte en het heeft de afgelopen dagen veel gesneeuwd.
 
Als je de piste's van de studenov bekijkt is alles dicht....en dit is toch wel waar de beginner gaat skieen,in dit geval onze kinderen.
maar er zal vast iets te vinden zijn waar je wel kan skieen, maar de lysa hora daar komen ze nog niet.
We wachten af !!!
Als je deze bekijkt is er sneeuw genoeg, maar rechts van de foto kan je het hogere gedeelte van de studenov zien...hier zie je geen mensen,maar waarom hij dicht is ????
http://www.comanet.cz/index.php?sekce=kam11
 
Gerben en ik vonden het ook al vreemd, in Vysoke wordt wel geskied.
Alleen 1 blauwe piste is niet open ??? in Rokytnice zijn er heel veel piste's niet open die in de drukke tijd toch wel worden bezocht....
Onze conclussie....zou het zo kunnen zijn dat ze in de week van de voorjaarsvakantie want heel veel huisje's,hotels, pensions zijnvol, en willen ze deze piste's NU dicht houden om dan open te doen ???
Zit natuurlijk wel wat in, want anders is men wel een bron van inkomsten kwijt ??
Ik roep maar wat....maar het zou kunnen..toch ???
 
Het is inderdaad vreemd want de afgelopen dagen is er veel sneeuw gevallen. Bij ons werd er vandaag voor het eerst sinds jaren weer voor de deur gelanglaufd. Zulke goede condities zijn er de afgelopen jaren niet geweest.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Op de link van kuurgast staat hoeveel er open zijn maar niet hoeveel er in totaal zijn. Je ziet dus niet hoeveel er ook nog gesloten zijn. Verder staat bij holidayinfo ook de lengte van de pistes vermeld.
 
Uitgaan

Wij gaan met een grote groep 20'ers al jaren naar Rokytnice en gaan 's avonds vaak uit naar discotheek Sneckoland of de MusicClub, maar we zien daar nooit veel Nederlanders. Waar zijn die 's avonds? In hun eigen hotel of appartementen?
 
probeer ook eens pension Horalka in Rokytnice nad jizerou...:ja:
geweldig poension, heerlijk ontbijt, tegekke mensen ( hanicka en radoslav) en het eten is er werkelijk om je vingers bij op te eten...
Nergens lekkrder gegeten dan daar!!!!!
 
Horalka is de laatste jaren nogal eens gewisseld van eigenaar/huurder. Goed om te horen dat jullie het eten daar heerlijk hebben gevonden. Onze dochter was er in december en was er niet zo verrukt van (over smaak valt te twisten, nietwaar?).
 
Horalka is de laatste jaren nogal eens gewisseld van eigenaar/huurder. Goed om te horen dat jullie het eten daar heerlijk hebben gevonden. Onze dochter was er in december en was er niet zo verrukt van (over smaak valt te twisten, nietwaar?).


vreemd dat iemand het eten juist daar niet lekker vind...:confused::denk:
want nergens in rokytnice is het eten zooooo heerlijk van smaak, maar goed smaken verschillen.
het pension is perfect, en de eigenaren SUPER !!!
 
Bovenaan