Roadtrippen in Tsjechië

Topic in 'Attracties & Bezienswaardigheden' gestart door Ad Verschoor, 14-02-2019.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]

  Wil je eens op een ‘avontuurlijke’ budgetvakantie en heb je een auto tot je beschikking? Dan raad ik je aan om naar Tsjechië te gaan! Vooral als je flexibel bent ingesteld is Tsjechië het ideale land om op de bonnefooi te gaan roadtrippen. En dat op maar 8 uur rijden van huis!

  Afgelopen zomer ben ik samen met S. voor 1,5 week vertrokken naar Tsjechië. De vakantie werd wat korter dan gepland, omdat het gewoon te koud werd om in een tent te slapen. Omdat ik toch wel wat vragen kreeg hoe dat roadtrippen nou is gegaan, heb ik besloten om er gewoon een roadtrip guide van te maken. Met informatie over waar wij zijn geweest, onze ervaringen en wat tips! Voel je vrij om in de reacties jouw ervaringen te delen!

  [​IMG]

  Eerst even een algemeen kletspraatje
  Wij wilden graag roadtrippen in Tsjechië en ik moet zeggen dat het -op het weer na- niet is tegen gevallen. De natuur is héél mooi, maar veel toeristische dingen buiten Praag vind je niet. Je moet echt zelf op ontdekkingstocht gaan! Ook het weer is wat minder in Tsjechië. Het is eigenlijk te vergelijken met het weer in Nederland. Het kan héél mooi weer zijn, maar ook rotweer. Met dat laatste hebben wij helaas te maken gehad. We hebben maar 5 mooie dagen gehad, waarvan we er twee in de auto zaten. Juist… De campings hebben we gevonden via de app van ACSI Europa (een camping-app) waar je de kaarten ook voor een klein bedrag kunt kopen zodat je ze offline ook kan gebruiken. In de app staan ook wat cijfers en reviews bij de campings, dus zo sta je niet geheel voor verrassingen.

  Onze route
  We zijn niet zo ‘diep’ Tsjechië ingedoken, maar we hebben wel véél gezien. Onze reis begon bij ons huisje (natuurlijk). Na iets meer dan 4 uur (op de helft van de heenreis dus) hebben we een camping opgezocht via de app van ACSI Europa. We kwamen uit bij een camping (camping Terrassen Alhetal) iets buiten Hann. Münden (punt B op de kaart) en besloten daar één nachtje te blijven. Op de weg naar de camping zagen we hoe mooi het plaatsje Hann. Münden wel niet was en we zijn daar gelijk na het opzetten van de tent heen gegaan om daar een drankje te doen! Dat is het leuke van op de bonnefooi gaan, zo zie je nog eens wat.

  De volgende dag reden we verder naar de camping die we wél van tevoren hadden uitgezocht: Intercamp U Ferdinanda in Ceská Kamenice (punt C op de kaart). Dat was die hele primitieve camping waar ik het in eerdere blogpostjes over heb gehad. Maar: het was het waard want de natuur erachter was AMAZING. Rotsen, bergen, kloven, stromende riviertjes, ALLES. Op deze camping zijn we drie nachten gebleven en we hebben onder andere een uitstapje gemaakt naar het plaatsje Déçin.

  Vervolgens vonden we het weer tijd om het boeltje te verkassen en zochten een camping op bij Praag via de ACSI Europa – app. Handig! Ons leek de camping Matyás de mooiste camping. De camping lag aan de rivier en het was vanaf de camping maar 10 minuten naar het station. Binnen een half uur zat je midden in Praag! Hier zijn we ook weer drie nachten gebleven en vonden dit de leukste camping!

  S. had de avond voordat we weggingen uit Praag een camping iets buiten Karlovy Vary uitgezocht (punt E op de kaart) omdat we daar konden kanoën. Helaas pindakaas was het weer te slecht en zijn we maar twee nachten gebleven om vervolgens het boeltje in te pakken en richting huis te rijden.

  Op de terugweg hebben we in een Ibis hotel in Melsungen geslapen om de volgende dag helemaal uitgerust het laatste stuk naar huis te rijden!

  Wat tips:
  – Ga lekker uit eten! Het is zó goedkoop in Tsjechië. Je kunt voor 15 euro met z’n tweeën uiteten INCLUSIEF drinken en een toetje.

  – Downloadt die camping-app! Het heeft ons zoveel geholpen met het zoeken naar campings. Anders hadden we moeten speuren op kaarten…

  – Stop genoeg onderweg, maar dat wisten jullie vast al.

  – Pluis de regio waar je heen wilt van tevoren uit om uit te zoeken waar je heen wilt. Of praat op de camping met de mensen die er staan of die nog tips hebben!

  – Laat je ‘luxe-gedachten’ thuis. In Tsjechië zijn ze héél makkelijk met sanitair.

  – Koop bij de grensovergang een vignet. Hiermee kun je de snelwegen op (een soort tol).

  – Ga naar de IKEA in Praag. Sommige dingen zijn goedkoper! Wij hebben een gietijzeren pan gefixt voor 30 euro in plaats van 40 euro.

  – Wees flexibel en gij zult niet teleurgesteld worden.

  – Koop worstjes en maak een kampvuur (wel even vragen of het mag).

  Bron: laurahelene.nl
   
  Saman, Plantage Bohémien, kuurgast en 2 anderen vinden dit leuk/interessant.
 2. Zo is dat; de rest van het land kan je rustig overslaan. :lache:
   
  Franky, kuurgast, stefanm en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Dan hebben ze de rubriek Attracties & Bezienswaardigheden nooit gelezen. :D
  Andere goede site is en.mapy.cz , zoek bv op camping.
  Of zie de Travel tips wat aan rechterkant staat als je een plaatsnaam invoert.
  Deze mapy heeft ook een app is die offline bruikbaar is.
   
  Franky, Pelhřimov en Ad Verschoor vinden dit leuk/interessant.

Deel deze pagina