Rijkste man van Tsjechië omgekomen bij helikoptercrash in VS

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

PRAAG - Een helikoptercrash in Alaska heeft het leven gekost aan de rijkste man van Tsjechië, miljardair Petr Kellner. Ook vier andere mensen kwamen om het leven, maakte zijn in Nederland gevestigde investeringsfonds PPF Group bekend.

Bron: Telegraaf
 

Onderzoekers onderzoeken het ongeval van Kellners helikopter, het wrak wacht op expertise​

Een team van onderzoekers is in Alaska aangekomen om erachter te komen wat er achter het helikopterongeluk zat, waarbij de rijkste Tsjech, Petr Kellner, en vier andere mensen omkwamen. Volgens het regionale station KTUU TV is ook het wrak van een helikopter opgepikt door het Rijksdienst voor Transportveiligheid. De informatie is verstrekt door ČTK .

Volgens de bekende versie stortte de helikopter neer op een berg nabij de Knik-gletsjer, die Kellner en zijn metgezellen aan het voorbereiden waren op heliskiën. Na de botsing reed de oncontroleerbare machine nog steeds ongeveer 250 meter de helling af.
https://www.forum24.cz/koronavirus-...-dal/?utm_source=forum24&utm_medium=dalectete

De piloot en vier passagiers hebben het tragische ongeval niet overleefd, alleen David Horváth is gered. De voormalige top-snowboarder verkeert nog steeds in een ernstige toestand onder de hoede van artsen en heeft tot dusver niet kunnen beschrijven hoe de impact zich heeft voorgedaan.

Volgens het plaatselijke hoofd van het National Office for Traffic Safety bevindt het wrak van de machine, dat werd gevonden op een hoogte van 1.800 meter, zich nu in de stad Palmer, met een bevolking van 7.000. Er moet een gedetailleerd onderzoek plaatsvinden. "Een team van zes tot acht zal volgende week arriveren om aan het wrak te werken", zei Clint Johnson.

Hij herinnerde er ook aan dat het bijna een wonder is dat de machine is gevonden. Het gevaar van lawines en slechte weersomstandigheden kan alles verstoren. Naast de experts van het bureau gaan twee helikopterexperts, die worden gestuurd door Airbus en de motorfabrikant, een kijkje nemen bij het wrak.

Er zijn nog veel vragen over de helikoptercrash met Petr Kellner die de onderzoekers zouden moeten beantwoorden. Bijvoorbeeld waarom de reddingswerkers niet op de hoogte waren van de verdwijning van de helikopter zodra de verbinding werd verbroken, maar de informatie pas twee uur later ontvingen.

bron: forum24.cz
 
Bovenaan