Rijke Tsjechen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Forbes heeft weer de lijst van de rijksten der aarde gepubliceerd, met drie Tsjechen erop.
Petr Kellner is de rijkste Tsjech. Vorig jaar stond Kellner nog op plaats 97.

110. Petr Kellner: 8,2 miljard USD
683. Zdeněk Bakala: 1,9 miljard USD
913. Andrej Babiš: 1,4 miljard USD

Bron: HNbyznys
 

Ad Verschoor

Donateur
Het leek me leuk om even op te zoeken wie Petr Kellner is.

Petr Kellner

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie​
Petr Kellner
Geboren: 20 mei 1964 (leeftijd 47) in Ceska Lipa

Nationaliteit: Tsjechisch
Onderwijs: University of Economics, Praag
Bekend om: rijkste man in de Tsjechische Republiek
Eigen vermogen: VS 9,2 miljard dollar
Echtgenoot: Iva Kellnerová (gescheiden), huidige echtgenoot:Renáta Kellnerová
Kinderen: 4
Petr Kellner (geboren 20 mei 1964) is een Tsjechische zakenman. Hij is op dit moment geschat op een waarde van US 9,2 miljard dollar hebben volgens de meest recente jaarlijkse Forbes ' lijst van miljardairs , waardoor hij de rijkste man in de Tsjechische Republiek.
Carrière
Petr Kellner afgestudeerd aan de University of Economics, Praag Faculteit Industrial Economics, in 1986. Na de Fluwelen revolutie werkte hij voor het Tsjechische bedrijf Impromat, een importeur en verkoper van Ricoh kopieermachines . Tijdens het werken voor dat bedrijf, ontmoette hij Milaan Maděryč en Milaan Vinkler.
PPF
In 1991, na de aankondiging van de Tsjecho-Slowaakse voucher privatisering richtte hij, met Milaan Vinkler en staatsbedrijven glasblazerij Sklo Unie, het investeringsfonds PPF (První privatizační dol op). [5] In 1992, PPF investiční společnost zoals werd vastgesteld en de fondsen ' namen werden veranderd van privatisering voor investeringen. De fondsen waren zeer succesvol en gekocht voorraad van meer dan 200 ondernemingen met een waarde van meer dan 5 miljard CZK .
Česká pojišťovna
In 1995 en 1996, PPF kocht een belang van 20% in de grootste Tsjechische verzekeraar , Česká pojišťovna en begon te beheren. Later PPF verworven meer aandelen en werd de dominante (93%) eigenaar in 2001, toen PPF grote belangen van de aandelen gekocht van Komercni banka en de Tsjechische staat. Met behulp van deze winstgevende transacties, de laatste investeerders uit voucher privatisering werden gekocht uit en Petr Kellner werd de dominante eigenaar van PPF groep.
Assicurazioni Generali
In 2007, PPF groep een contract getekend met Assicurazioni Generali een joint-venture tussen verzekeringen PPF Group en Assicurazioni Generali de bedrijven in de Tsjechische Republiek, de Slowakije, Polen, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Oekraïne, Rusland, Servië, Slovenië, Kroatië te creëren , Wit-Rusland en Kazachstan. PPF Group zal 49% van dat bedrijf bezitten, Generali zal PPF Group betalen 1,1 miljard en Petr Kellner werd als lid van de raad van bestuur van Generali. Kellner zelf eigenaar is 2,02%-belang in Assicurazioni Generali.
Rijkdom
Met ingang van 2009, Kellner bezit 94,36% van de financiële groep PPF. In 2006, Forbes vermogende PPF's op US $ 3 miljard geschat en vermeld Kellner als 224e rijkste man ter wereld. In 2007 verhuisde hij naar 119e met US $ 6 miljard en vervolgens in 2008 tot 91e met US $ 9,3 miljard. In 2009 werd hij 76e met US $ 6 miljard en in 2010 89e met US $ 7,6 miljard. Nieuwste positie van Kellner's op de Forbes-lijst is 97e met een geschat vermogen van US $ 9,2 miljard (2011).
Echter, de bovenstaande cijfers bekritiseerd als overschat door sommige Tsjechische economische media. Deze schattingen zijn aanzienlijk lager, CZK 60-75 miljard (ca. US $ 4 miljard) op basis van de wekelijkse Týden , of zelfs minder dan CZK 50 miljard (ca. US $ 3 miljard) volgens de journalist Miroslav Motejlek. Zo zou Kellner zijn overtroffen door ondernemer Andrej Babis op de positie van de rijkste inwoner van de Tsjechische Republiek.
Hij is eigenaar van een Gulfstream G500 vliegtuig met de naam Kane. In 2010 kocht hij Boeing 737-700BBJ . Hij woont in een uitgebreide verblijf in het dorp Podkozí de buurt van Praag , maar hij is eigenaar van een aantal andere panden - bijvoorbeeld appartementen in Praag, Londen , Moskou , een blokhut in de Alpen , een huis in Barbados , en een hele eiland resort (een deel van British Virgin Islands ). Kellner is ook eigenaar van een van de grootste collecties van foto's genomen door Josef Sudek .
 
:DNou nou, de bezitter van een vracht kronen dus. Ik hoop voor hem dat hij ook een happy leven heeft, want alleen geld maakt niet gelukkig. Het is wel gemakkelijk als je het hebt. Maupie Caransa kon dat zo leuk zeggen.
"Als ik dan toch moet janken, liever op de achterbank van een Rolls Royce, dan op de achterbank van een VW kever".
Zit ook wat in.:deuk:
 

kuurgast

Donateur
336676.jpg


Ach hij heeft maar 1 miljard verloren afgelopen jaar.
Bron:ceskatelevize.cz.
 
Bovenaan