Reuzengebergte - TOP 10 de geselecteerde toeristische routes voor rolstoelgebruikers

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

MartinaK

Moderator
Hrubý Rohozec, kasteelBezoekers in een rolstoel zijn welkome met gemakkelijk toegang naar het kasteelpark in het Engels stijl op een 2,5 hectare grote terrein met een aantal exotische bomen en planten. Er zijn ook geen barrières in kasteelbinnenplaats. De belichting is nodig om te helpen de trap te overwinnen, verder rondleiding perfect, route zonder moeilijkheden. Wat je kunt zien - is een stijlvol, eigentijds interieur met de blootstelling aan huisvestingsprojecten van cultuur en geschiedenis van de kleding stijlen uit de Renaissance tot de afscheiding van het Museum van Decoratieve Kunst in Praag. Geen toiletten in het gebouw, parkeren is ongeveer 200 meter afstand van de bouw van het kasteel.
 

MartinaK

Moderator
2,5 km vanaf Bouda u Bílého LabeHistorisch gezien, is de eerste alpine route in het Reuzengebergte, voor de mensen met een rolstoel, te vinden in het gebied van Špindlerův Mlýn. Neem de weg naar ´´Špindlerova bouda’’ en bij ´´ Dívčí lávky’’ turn naar richting vallei van rivier Witte Elbe (údolí Bílého Labe). In de buurt van de Witte Elbe chalets (Bouda u Bílého Labe) begint en eindigt 2,5 km lang route, die voldoet te rijden in een rolstoel. De route is relatief lang en geleidelijke klim, maar niet meer dan 5 promille. Asfalt oppervlak is relatief rustig en maakt beweging in de elektrische stoel en klassiek gemakkelijk. U kunt stoppen bij plaats ‘’U Svozu’’ – hier zijn informatie over het gebied op de houten panelen beschrijven, over lokale attracties, of u kunt ook ontspannen op het overdekte rustplaatsen. Ligt hier ook een speeltuin met klimrekken, zand en vuur voor het publiek, dat is, als een van de weinige officieel plaatst in het nationale park. De lokale levering van hout kan gebruikt worden met de nodige voorzichtigheid. :oeps:

spb-01.jpg
 

kuurgast

Donateur
Martina wat een goed idee om een topic voor rolstoelgebruikers te starten.:top:
Een aantal jaren geleden waren we met de kuurreis naar zamek Hluboka en daar werd een rolstoel met kuurgast de trap op gedragen door een paar jongens die er werkten,maar ze vergaten dat na afloop de rolstoel ook weer naar beneden moest.:slik: Dat hebben toen een begeleider met partners van andere kuurgasten maar gedaan.
 
Lemberk.

Misschien een beetje laat maar even een reactie.
Kasteel Lemberk(mijn oude buur) is voor rolstoelen eigenlijk niet toegankelijk. Het is niet alleen de trappen in het gebouw maar ook de weg er naar toe. Je loopt het risico als je de auto boven bij het kasteel naar zet te worden verrast met een wielklem. De weg naar boven lopen is tot het kasteel 1 km en redelijk stijl.


Eigenlijk is voor Grabstejn het verhaal het zelfde de weg er naar toe is vreselijk stijl.

Chinto
 

MartinaK

Moderator
Misschien een beetje laat maar even een reactie.
Kasteel Lemberk(mijn oude buur) is voor rolstoelen eigenlijk niet toegankelijk. Het is niet alleen de trappen in het gebouw maar ook de weg er naar toe. Je loopt het risico als je de auto boven bij het kasteel naar zet te worden verrast met een wielklem. De weg naar boven lopen is tot het kasteel 1 km en redelijk stijl.


Eigenlijk is voor Grabstejn het verhaal het zelfde de weg er naar toe is vreselijk stijl.

Chinto


Met de invalide parkeerkaart wij hadden absoluut geen probleem. Ook met parkeren dichtbij het gebouw. De informatie die heb ik naar dit web geplaatst komt vanuit Tsjechische rolstoelgebruikers club.
 

MartinaK

Moderator
Wat heb ik gelezen op het Internet - www.harrachov.cz

Wat heb ikgelezen op het Internet - www.harrachov.cz - kan gaan op een wandeling op de rolstoel

De wandeling in Reuzengebergten zijn niet allen voor wandelaars. Schoonheid van ons hoogste bergen op veel plaatsen kan ook bewonderen worden door mensen in een rolstoel. Eenvoudig toegankelijke routes die geschikt zijn voor mensen in een rolstoel bijvoorbeeld in Harrachov, Špindlerův Mlýn, Janske Lázně of Pec Pod Sněžkou. Maar rolstoelgebruikers kan worden geregeld met de beheerders van nationale parken gaan vrijwel overal. Het net hangt af van hen, hoe moeilijk op de rit te voelen.

"Historisch gezien, de eerste berg in Reuzengebergten parcours aangepast voor rolstoelgebruikers leidt Witte Elbe-vallei (údolí Bílého Labe). Het heeft een aantal recreatieve locaties met speciale faciliteiten voor gehandicapte bezoekers in een rolstoel, "deelde de leidinggevende van het veld diensten KRNAP nationaal park Jaromir Gebas.

Het begin van wandelroute vinden de kandidatenop een bergweg Špindler Chalet. Bij de afslag naar deDívčí lávka just rechts in het dal van de Witte rivier de Elbe(údolí Bílého Labe). Ongeveer 2,5 km lange parcours in de richting van de Witte Elbe Bouda heeft een relatief lange en geleidelijke klim, maar niet meer dan 5 %o, dus de asfaltweg staat een relatief soepele beweging van de elektrische en klassieke rolstoel. "Gehandicapte mensen kunnen ook proberen een looproute naar de Labský důl, zelfs aan hen die niet rechtstreeks is gericht. Tot Pudlava is ook met een rolstoel goed overeen te komen ", zegt Gebas.

Harrachov is geschikt voor rolstoelgebruikers reis rond de Mumlava Mumlavský waterval. "Maar we kunnen gaan voor rolstoelen in principe overal. Het is helemaal aan hen om te doen wat hen durf. Het beste is als ze ons van tevoren te bellen, geven wij u informatie over hun profiel en de prestaties van de routes en we zullen van tevoren alle details, "zei het hoofd van de berg rangers KRNAP.Park managers ook in staat rolstoelgebruikers gemakkelijk naar het startpunt van de voorgestelde reizen (roeten). 'Bij voorbeeld zij kan met de auto naar Zlaté návrší, waar het normale verkeer, met uitzondering van publieke bussen uitgesloten is. Misecky zijn om een enkel item vergunningen voorzien. Van de Gouden berg (Zlaté návrší) ligt, kan dan gaan na de asfaltweg naar de schuur en de Elbe rivier en het begin van Elbe.


Drie kilometer lange route van de Zlaté návrší tot aan de Elbe, voordat het laatste jaar bezocht 33 zelfs rolstoelen tegelijk. "Mensen behandelden ons geweldig.’’ Vrbata schuurtje personeel gaf ons zelfs een symbolische houten medailles. Gewaardeerd dat we op een wandeling in een rolstoel gewaagd ", zei organisator John Pelikan Vereniging van Sport tegen de barrières van Nova Paka.
 

kuurgast

Donateur
Hé wat slim om op deze manier rolstoelen naar boven te helpen. :toppie:
Deze trappen worden ook wel luie trappen genoemd en vroeger weden deze trappen speciaal voor
de paarden gemaakt zodat die ook naar boven konden gaan.
 

MartinaK

Moderator
Ondanks de forse stijgingen van de Reuzengebergte, zijn ze niet geschikt voor alle rolstoelgebruikers. Die op mechanische rolstoel moet fysiek fit genoeg zijn. Een rondleiding is ook onmisbaar zonder begeleide mensen voor de rolstoelgebruikers, indien nodig, helpen zij het overwinnen van hindernissen of weersomstandigheden.

Een succesvol idee rolstoelgebruikers club van Nová Paka was lift rit naar de Devils Mountain (Čertovu horu) in Harrachov. "Het bedienen van de lift was super! Door het makkelijker naar lift te ovestappen, zijn ze gestopt met de lift stoel. Vijftien van onze leden, de kabelbaan op en terug gerijden. Het was een geweldige ervaring voor ons.


Hijzelf kon het zich niet veroorloven, maar omdat als gevolg van hun handicap om een elektrische rolstoel lift te gebruiken, en het is onmogelijk om te gaan. "Kabelbaan kan alleen voor mensen die beschikken over een mechanische rolstoel, te beheren om te klimmen op een liftstoel. Voor rijd op de kabelbaan is duidelijk behoefte van een assistent.
 
Bovenaan