Rembrandt-tentoonstelling in Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Vertraagde Rembrandt-tentoonstelling start in september in Praag

Een tentoonstelling met werken van Rembrandt start in september in de National Gallery in Praag, enkele maanden later dan gepland. De collectie van meer dan 100 werken van de grote Nederlandse schilder zou in april te zien zijn, maar de tentoonstelling werd uitgesteld vanwege het coronavirus.

Rembrandt: Portrait of a Man loopt van 25 september t/m 31 januari 2021 in het Kinský Palace van de National Gallery op het oude stadsplein.

Bron news.expats.cz + ngprague.cz/en
 
In het Kinsky Paleis (het gebouw in het midden op de foto, achter het standbeeld van Jan Hus) loopt tot en met 31 januari 2021 de tentoonstelling "Rembrandt, portret van een man".
Vanwege de huidige corona-maatregelen heeft men besloten om deze tentoonstelling tijdelijk te sluiten.
Zaterdag 26 december was de laatste openingsdag.
Zie hieronder de wachtrij voor het museum rond 14.00 uur op de webcam

PWC%2026-12.jpg


Gekeken naar hoe snel het opschoof, schat ik dat de wachttijd voor iemand achteraan in de rij (met een kleine 100 wachtenden voor hem) anderhalf tot twee uur was. Ook in Tsjechië is Rembrandt een populaire schilder. ;)
Hieronder een screenshot van vandaag (28 december, twee dagen later) rond hetzelfde tijdstip.

PWC%2028-12.jpg
 
Rembrandt-tentoonstelling National Gallery Praag online in 3D bekijken

De reeds afgesloten tentoonstelling "Rembrandt: Portret van een man" wordt nu online in de National Gallery getoond in een 3D-tour. Vanwege het grote aantal internationale bruiklenen was het niet mogelijk de tentoonstelling in het Kinský Palace te verlengen. Daarom heeft de National Gallery besloten om het stap voor stap, althans virtueel, te bemiddelen voor bezoekers en kunstliefhebbers die het momenteel niet kunnen zien.


National Gallery Scholar in de studeerkamer


De tentoonstelling "Rembrandt: Portret van een man", die sinds eind december 2020 gesloten is vanwege overheidsmaatregelen tegen het coronavirus, is nu open voor geïnteresseerden, althans in een online omgeving. Geïnteresseerden kunnen het bekijken in de vorm van een 3D 360 ° virtuele tour die is gepubliceerd op de website van de National Gallery in Praag.

Het gedeelte waarin u de tentoonstelling vindt, heet Be with NGP online. De tentoonstelling zelf omvat meer dan 110 werken van grote binnen- en buitenlandse instellingen en privécollecties, waaronder Rembrandts enige schilderij in ons land, "The Scholar in the Study Room."

De virtuele tour is toegankelijk via onze NGP-website. Het stelt het publiek in staat om een 360°-wandeling door de hele tentoonstelling te maken terwijl het interactie heeft met geselecteerde kernwerken die in detail kunnen worden bekeken en met meer toegevoegde informatie.

bron: www.kudyznudy.cz

De link;

 
Bovenaan