RegioJet

Topic in 'Vervoer' gestart door kuurgast, 09-05-2020.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  RegioJet hervat komende week lijndiensten naar het buitenland

  Een van de grootste busvervoersdiensten van het land, RegioJet, heeft aangekondigd dat het van plan is zijn dienstenaanbod voor lijnen naar Dresden en Berlijn vanaf woensdag te hervatten, meldt het Tsjechische persbureau.

  Het bedrijf is begonnen met het verkopen van kaartjes en hoopt vanaf maandag 18 mei ook de buslijn tussen Praag en Wenen te heropenen.

  Andere aanbieders van busvervoer hebben nog niet aangegeven wanneer zij voornemens zijn hun buitenlandse vervoersdiensten te heropenen, waarbij het opheffen van beperkingen in het buitenland een sleutelrol speelt in de beslissing.

  Overheidsmaatregelen maken buslijnen technisch mogelijk om hun service vanaf volgende maandag opnieuw te starten.

  Bron radio.cz/en
   
  Saman vindt dit leuk/interessant.
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Elke zaterdag rijden er bussen van Amsterdam naar Praag.
  Elke donderdag rijden er bussen van Praag naar Amsterdam.
  Zie regiojet.com/news.

  Voorlopig is dit alleen voor Tsjechen en EU-burgers volgens de geldende regels van 14 dagen quarantaine of negatieve PCR-test bij binnenkomst van Tsjechische grens. Zie regelgeving op hartmanova.eu.
   
 3. https://www.treinreiziger.nl/2-nieuwe-private-internationale-nachttreinen/

  Kroatie - Tsjechie, nieuwe nachttrein van regiojet/studentagency.

  Vanaf 22 euro. Ongelooflijk goedkoop.

  Helaas nog geen nachttreinen naar Nederland, maar de OBB-nachtzug vanuit Wenen naar Dusseldorf wordt eind dit jaar doorgetrokken naar Amsterdam. Wenen - Tsjechie is niet ver, dus dit kan een zeer aantrekkelijke mogelijkheid worden om goed uitgerust, met het uitstekende comfort van de OBB, aan te komen op de bestemming.
  Beter dan de auto en het vliegtuig in mijn optiek.
   
  zapalky vindt dit leuk/interessant.
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Regiojet: Nieuwe nachttrein succes, meer nieuwe verbindingen op komst

  De nog maar net gelanceerde nachttrein Praag – Reijka van het Tsjechische RegioJet is een groot succes. Er zijn tot nu toe al 40.000 tickets verkocht. De trein zal daarom dagelijks gaan rijden, in plaats van 3x per week.

  In 1,5 maand opgezet
  De verbinding is in een kort tijdbestek opgezet, vertelt RegioJet woordvoerder Aleš Ondrůj. Pas rond mei dit jaar kwam de nieuwe nachttrein in beeld. “Onze treinen Praag – Wenen zijn normaal erg populair bij toeristen uit de hele wereld, bijvoorbeeld uit Amerika of Azië. Deze mensen komen dit jaar niet naar Europa door covid. Dus hebben we gekeken op welke binnenlandse behoeftes wij kunnen inspelen” vertelt hij.

  Vaak kost het opzetten van een nieuwe verbinding veel tijd. Opvallend is dat deze verbinding, met medewerking van de Sloveense en Kroatische spoorwegen snel van de grond is gekomen. Ondrůj: “We wisten vooraf niet wat wij moesten verwachten. We hebben nog niet eerder samengewerkt met staatsbedrijven. Maar dankzij de Kroatische Ambassade in Praag en andere instellingen zijn we een goede samenwerking gestart en toen ging alles heel snel. In 1,5 maand hebben we het hele project kunnen voorbereiden.”

  “Dit was een nieuwe ervaring. In Tsjechië en Slowakije is het altijd heel moeilijk om samen te werken met de staatsbedrijven. Niet alleen om een nieuwe dienst op te zetten, maar bijvoorbeeld ook om rijtuigen te huren is samenwerken met hen praktisch onmogelijk”.

  [​IMG]


  Succes geen verrassing

  Toch zegt de vervoerder dat het succes niet als een verrassing komt. “Kroatië is één van de populairste vakantiebestemmingen” legt de woordvoerder uit. Dat de trein niet direct dagelijks gepland werd, kwam omdat RegioJet eerst wilde zien of de vraag echt zo hoog was als gedacht. En dat blijkt het geval.

  Reizigers kunnen met de nachttrein mee tegen een aantrekkelijke prijs. Een zitplaats is in de regel beschikbaar voor 22 euro, een ligplek in een couchetterijtuig voor 30 euro. Deze prijs is inclusief reservering. “Nooit was een ticket naar Kroatië zo goedkoop en was reizen zo gemakkelijk als dit jaar. We willen dat iedereen na moeilijke tijden een vakantiereis kan veroorloven naar Kroatië of Slovenië” zegt Ivana Kašická, de directeur van RegioJet.

  De treinen hebben tot 12 rijtuigen en bieden daarmee plaats tot 560 reizigers. De eerste nachttrein kwam aan op 1 juli in Ljubjana en Rijeka en was direct uitverkocht. De trein blijft rijden tot en met 26 september.

  Polen en Oekraïne
  RegioJet heeft plannen voor meer nachttreinen. “Vanaf december willen we een nachttrein naar Polen en de grens van Oekraïne gaan starten. Dat zal een nachttrein worden die geheel het jaar zal worden aangeboden” vertelt Ondrůj. De trein zal bestaan uit een treindeel vanuit Praag, maar ook uit een treindeel vanaf Wenen. Beide delen zullen in Ostrava gecombineerd gaan worden.

  Richting Duitsland heeft RegioJet geen plannen voor nachttreinen. “Daar rijden al dagtreinen en zijn er goede autosnelwegen. Daar zijn we niet in positie om een nachtservice te starten”.

  Wel is RegioJet nog steeds van plan de dagtrein Praag – Wenen – Boedapest twee keer per dag te starten. Eind deze maand moet de eerste trein rijden. Op termijn hoopt RegioJet ook hier de frequentie te verhogen, maar dat zal niet dit jaar zijn maar op z’n vroegst per dienstregeling 2021.

  [​IMG]

  Bron: treinreiziger.nl
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  RegioJet start op 31 juli een nieuwe treinverbinding Praag – Wenen – Boedapest

  RegioJet, de Centraal-Europese particuliere spoorvervoerder lanceert op vrijdag 31 juli haar nieuwe treinverbinding Praag-Brno -Wenen-Boedapest. Dit is een andere lijn waar RegioJet de kosten voor comfortabel reizen met de trein aanzienlijk wil verlagen. De prijzen beginnen voor Praag-Boedapest bij 16 Euro, voor Brno – Boedapest bij 9 Euro en voor Wenen-Boedapest ook bij 9 Euro.

  RegioJet verbindt tweemaal per dag Praag en Wenen met Boedapest in elke richting. RegioJet heeft inmiddels de exploitatie van haar treinen tussen Praag en Wenen al volledig hervat ( 4 verbindingen in elke richting). RegioJet gaat voor de nieuwe verbinding operationeel samenwerken met Westbahn in Oostenrijk en Continental Railway Solution in Hongarije.

  “We willen de kosten van treinreizen voor passagiers aanzienlijk verminderen en het breedste scala van onze diensten aanbieden,” zegt Ivana Kašická, directeur van RegioJet. “Passagiers tussen Wenen en Boedapest reizen nu ook voor prijzen vanaf 9 Euro, om hen een andere mogelijkheid te bieden om comfortabel met de trein te reizen dan voor de onzinnige prijzen van de huidige staatsexploitanten. Nu kan iedereen het zich veroorloven om met de trein te reizen tussen Praag – Wenen en Boedapest.”

  Als onderdeel van de ticketprijs hebben passagiers in de RegioJet-treinen gratis zitplaatsreserveringen en de mogelijkheid van een gratis internetverbinding. Op de nieuwe lijn biedt RegioJet een compleet aanbod aan boorddiensten in vier klassen – Standaard, Goedkoop, Relax en Zakelijk. Ook de Astra-coach met individuele schermen in elke stoel met de mogelijkheid om films te kijken, naar muziek te luisteren en andere entertainment te bekijken zal deel uitmaken van elke trein.

  In de klassen Standard, Relax en Business hebben passagiers gratis koffie en mineraalwater en kunnen ze extra snacks bestellen tegen gereduceerde prijzen. In de Low-cost-klasse kunnen passagiers ook snacks bestellen – via een online bestelsysteem met levering van snacks op de stoel.

  Treinverbindingen naar Boedapest zullen deel uitmaken van de lijn Praag – Brno – Wenen en naast Boedapest zullen ze Praag, Brno of Wenen verbinden met andere Hongaarse steden zoals Mosonmagyarovar of Györ – populair in Tsjechië en Oostenrijk vanwege de beroemde thermale baden. In Boedapest stoppen RegioJet-treinen op twee belangrijke stations: Budapest Kelenföld en Budapest Deli (zuidelijk treinstation) met een directe verbinding naar de metro van Boedapest.

  Bron: pvmagazine.nl
   
  cor en reggie vinden dit leuk/interessant.
 6. Een leuke tip, maar hoe kom ik om 5:20 uur in de ochtend in Praha in de trein?
  Een bus die om 0:00 uur daar vertrekt heb ik wel een paar keer genomen. Moet dan wel een uur of 3 wachten op het busstation (de verbindingen in de avond zijn slecht; 's morgens vroeg is in Tsjechië geen probleem), maar dat is te doen.
   

Deel deze pagina