Regeringsbesluit nationale quarantaine

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door kuurgast, 16-03-2020.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  25.000 voor zelfstandigen en andere overheidssteun: wanneer, hoe en wat kan ik aanvragen?

  Zelfstandigen beleven meestal geen goede tijden. De regering belette hen praktisch om dagelijks zaken te doen, nu heeft de staat enige verlichting gekregen voor de pandemie van het coronavirus. Maar zullen ze genoeg zijn? Zal de middenklasse niet worden geliquideerd? Dus waar heb je als zelfstandige recht op en onder welke voorwaarden?

  Daarnaast bereidt de regering regels voor waarmee de CNB overheidsvorderingen kan kopen, wat inflatie kan veroorzaken en besparingen kan afschrijven. Begin dit jaar zou de economie met twee procent groeien. Zelfstandigen leven in wezen alleen van wat ze zelf verdienen. Bij problemen voelen ze zich bij de eersten. Dus wat heeft de staat bedacht om hen te helpen?

  Úvěry a hypotéky=Leningen en hypotheken.
  De meeste binnenlandse banken (maar vraag uw bank altijd naar de huidige situatie) hebben, gezien de huidige situatie, besloten om hun klanten de aflossing van consumentenleningen en hypotheken voor drie maanden te laten uitstellen. Kleine en middelgrote ondernemers die verliezen hebben geleden, zullen profiteren van een renteloze lening van COVID II (de eerste ronde werd afgesloten op 3 april en de aanvragen van 19 miljard worden nu beoordeeld. De volgende ronde wordt aangekondigd op het ministerie van Industrie en Handel zal gebeuren op 20 april). COVID III (alleen voor Praagse bedrijven) moet beschikbaar zijn. De garantie wordt verstrekt door de Tsjechisch-Moravische Garantie- en Ontwikkelingsbank, waar zij ook een renteloze lening zal aanvragen, en in het geval van COVID III hier. Het is ook mogelijk om krediet aan te vragen bij de meeste commerciële banken waarmee contracten worden afgesloten. Volgens minister van Industrie en Handel Havlíček zal dit 'in de nabije toekomst' gebeuren. Leningen uit dit programma worden niet beperkt door een minimumdrempel (voor COVID 1 was dit 500.000 en daarom hadden de kleinste handelaars pech). In de praktijk betekent dit dat het mogelijk is om zelfs dertig- of vijftigduizend kronen te lenen. Leningen zijn betaalbaar met een of twee jaar uitstel.

  Alleen vergoeding voor iemand en onvoldoende.
  De regering ontloopt nu mede de verantwoordelijkheid voor de door haar opgelegde beperkingen. Het keurde een kurarbeit-programma goed voor bedrijven die getroffen zijn door de verspreiding van coronavirus. Werkgevers hebben recht op een bijdrage van 80%, tot CZK 39.000, en moeten deze aanvragen via een elektronisch formulier. De voorwaarde voor het verkrijgen van de bijdrage is niet snelheid maar juistheid. De staat zal 80 procent compenseren voor het loon van mensen in quarantaine en het loon van arbeiders in gesloten bedrijven, maar slechts (!) Tot 39.000 CZK. In het geval van productieverlagingen door het verlies van arbeiders, grondstoffen of een afname van de vraag, zal dit 60 procent zijn, tot 29.000 CZK. De steun wordt bepaald op basis van het super-brutoloon. Meer in het overzicht "jsem zaměstnanec"Ik ben een werknemer hier.

  Wat de zelfstandigen betreft, de regering betaalt een vast bedrag van 25.000 kronen aan zelfstandigen die getroffen zijn door de verspreiding van het coronavirus; Ter ondersteuning van de periode van 12 maart tot eind april kunnen alle zelfstandigen de hoofd- en secundaire ratio bereiken als ze niet in loondienst zijn, ongeacht het bedrag of de inkomensdaling in 2019. Werkstudenten komen ook in aanmerking. Op voorstel van de oppositie kunt u deze ook per mail aanvragen.

  Zelfstandigen die hun werkzaamheden als opdrachtgever uitoefenen
  Zelfstandigen die hun werkzaamheden als nevenactiviteit uitoefenen. Het zijn gehandicapte en oudere gepensioneerden,
  ondernemers met zwangerschaps- of ouderschapsverlof of de zorg voor een gehandicapte
  Studenten tot 26 jaar
  Zelfstandigen met een ziekengeld
  Zelfstandigen die naast DPP of DPČ werken
  Zelfstandig als werkgever
  Zelfstandigen die een beëdigde verklaring indienen met vervulde voorwaarden

  Mensen die op 12 maart 2020 actief waren, kunnen financiering aanvragen of mensen van wie de activiteiten op elk moment na 31 augustus 2019 zijn onderbroken (seizoensactiviteiten). Degenen die na 12 maart een trade hebben opgezet, hebben geen recht. Aanmelden kan vanaf 15 april bij de desbetreffende belastingdienst via het belastingportaal, deze vind je hier. Anderzijds kunnen werknemers met een zelfstandige geen ondersteuning aanvragen. Voor hen is het overheidsprogramma Antivirus opgesteld door het Ministerie van Arbeid (handleiding hoe toe te passen en meer informatie hier). Over de bijdrage wordt geen belasting geheven.

  Daně=Belastingen.
  De mogelijkheid om de indiening van natuurlijke en rechtspersonen met drie maanden uit te stellen, was een van de eerste stappen van de regering. Het zou nodig zijn om de wet te wijzigen om de datum zelf uit te stellen, maar minister van Financiën Alena Schillerova kondigde aan dat de verantwoordelijke autoriteiten boetes zouden vergeven voor te late indiening. In de praktijk betekent dit dat de deadline voor indiening 1 juli is. Het is niet nodig de redenen voor laattijdige toediening te bewijzen.

  Zdravotní a sociální pojištění=Ziektekosten- en sociale verzekeringen.

  Een overzicht van de inkomsten en uitgaven van de zorgverzekeraar kan tot 3 augustus 2020 worden ingediend. Evenzo wordt uitstel van eventuele boetes voor uitstaande premies uitgesteld. Bovendien hoeven zelfstandigen van maart tot augustus geen voorschotten te betalen voor de ziektekostenverzekering (2.352 CZK) en de sociale verzekering (2.544 CZK). Nogmaals, u hoeft niets te vragen, het gebeurt automatisch over de hele linie.

  Ošetřovné=verzorgingstoelag.

  In het oorspronkelijke voorstel ontbrak de verzorgingstoelage voor zelfstandigen, die gelukkig door de regering is verholpen. Geldt voor ouders met kinderen tot 13 jaar die als zelfstandige voor de hoofdactiviteit werken en met hun nakomelingen thuis moesten blijven. Zij ontvangen ongeveer 13.000 maandelijkse netto-inkomsten (424 CZK per kalenderdag, inclusief zaterdag en zondag); de aanvraag moet worden ingediend bij het desbetreffende handelsvergunningsbureau.

  Změny v EET=Veranderingen in EET.

  Lange tijd leek het dat niet te doen, maar uiteindelijk werd de lancering van de 3e en 4e EET-golven uitgesteld. Bovendien wordt de verplichting om verkopen te registreren voor de periode van een noodsituatie en voor de volgende drie maanden na de beëindiging ervan over de hele linie opgeschort zonder dat deze hoeft te worden aangevraagd. Niemand kan worden gecontroleerd. Nieuwe ondernemers hoeven zich niet aan te melden bij belastingkantoren, de bestaande hoeven het certificaat niet bij te werken.

  Pomoc měst=Steden helpen.

  Sommige steden slingeren langzaam maar zeker en bereiden hun eigen programma's voor zelfstandigen die zaken met hen doen. In Ostrava hebben ze bijvoorbeeld al een bod gedaan in de vorm van uitstel van de looptijd van de huurovereenkomst, eventueel vergeving van de huurovereenkomst, snelle financiële bijstand van CZK 20.000 en een subsidieprogramma van maximaal CZK 100.000. Het is zeker dat zij niet de enigen zijn in deze activiteit. Bekijk dus de website van uw stad.
  Bron ctidoma.cz. in Engels financnisprava.cz.
   
  Laatst bewerkt: 08-04-2020
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Quarantainemaatregelen verlengd tot 30 april

  De Tsjechische regering heeft de maatregelen verlengd tot het einde van de noodtoestand, die nu is gepland voor 30 april.
  Het is echter mogelijk dat deze datum verder wordt teruggeschoven.
  Tot de quarantainemaatregelen behoren een verzamelverbod in groepen van meer dan twee personen en een verplichte gezichtsbedekking.
  De lijst met huidige maatregelen is gepubliceerd op de website van de Tsjechische regering en is beschikbaar in het Engels.

  Measures adopted by the Czech Government against coronavirus
  Maatregelen van de Tsjechische regering tegen coronavirus.

  Zie vlada.cz/en.
   
  Franky en Morris2016 vinden dit leuk/interessant.
 3. As of 14 April, travelling abroad for "essential activities" will be allowed. This will include business trips, assembly of a production facility, visit to a doctor or a relative. Each trip will be followed by 14 days of obligatory quarantine after arrival.

  Dit staat op de site waar kuurgast de link van gaf (Zie vlada.cz/en).
  Weet hier iemand (misschien jij zelf wel, kuurgast) of je een papiertje met stempel nodig hebt om naar Nederland te mogen omdat het essentieel is en zo ja, waar je dat dan zou moeten halen? Kan hier wel naar de burgemeester stappen, maar dan moet dat ook zin hebben.
   
 4. mss even bij zahranici (ministerie buitenlandse zaken) navragen?
   
 5. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Na Pasen worden onder meer de mogelijkheden om naar het buitenland te reizen uitgebreid.

  Vanaf 14 april kunnen burgers indien nodig en duidelijk gerechtvaardigd naar het buitenland reizen. Het voorstel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken biedt ruimte aan mensen die bijvoorbeeld naar het buitenland moeten om hun officiële taken uit te voeren, op zakenreis gaan, voor een begrafenis, voor een gezin of in een andere buitengewone noodsituatie. Een noodsituatie is vereist.

  De regeringsresolutie regelt de binnenkomst van burgers in Tsjechië en quarantainemaatregelen. De grenzen blijven gesloten en het is buitenlanders nog steeds verboden om ons grondgebied binnen te komen, inclusief opschorting van visa. We verenigen ook de regels voor pendelaars aan alle grenzen.

  Nieuw zijn we in staat om naar alle inwoners van Tsjechië te reizen, ofwel voor minder dan 24 uur zonder quarantaine bij terugkeer, of voor een langere periode met quarantaine. De mogelijkheid om alleen te reizen in noodzakelijke, gerechtvaardigde en gedocumenteerde gevallen. Alle personen worden bij vertrek en terugkeer door de politie geregistreerd. De resolutie is geldig voor de duur van de noodsituatie.

  Reis minder dan 24 uur

  Het is een kans om te reizen in een urgente en noodsituatie zonder dat quarantaine nodig is bij terugkeer. Ze krijgen deze optie:

  IRS-personeel, als ze moeten ingrijpen in een naburige staat. Brandweerlieden uit Aš moeten bijvoorbeeld naar Duitsland gaan om te helpen met de brandbestrijding, of bijvoorbeeld naar reddingswerkers in de bergen.
  Boeren die overdag naar een buurland moeten om te werken.
  Alle burgers die naar het buitenland moeten om een dokter, dierenarts, begrafenis, rechtbank, kantoor of kortdurende zorg voor hun gezin te zien. Ze zullen de reden voor de uitgang aan de grens moeten bewijzen.

  Reizen meer dan 24 uur

  Het is mogelijk om bij terugkeer te reizen met de noodzaak van een 14-daagse quarantaine. Afgezien van de bovengenoemde gevallen, die een burger niet binnen 24 uur afhandelt, zijn dit noodzakelijk en gerechtvaardigde gevallen die niet kunnen worden afgehandeld in Tsjechië. Zo is het mogelijk om naar het werk of op zakenreis te reizen. Het is voor een burger voldoende om aan de grens een arbeidsovereenkomst te tonen.

  Zo is het mogelijk om:
  Reizen voor werk, beroep, zakenreizen, etc.
  Reizen naar familie, inclusief zorg voor dierbaren.

  Het is niet nodig, daarom is het niet mogelijk om:
  Reis naar het buitenland naar een park, bos of huisje.
  Winkelen of pretpark.
  Bron mvcr.cz.

  @feertje22 er staat op de link een download waar het mogelijk in staat. Kan dat nu niet vertalen. Anders even paar dagen wachten tot dit duidelijker is.
   
  Laatst bewerkt: 13-04-2020
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Hamáček: crisisteam wordt na einde noodtoestand afgebroken

  Het centrale crisisteam in Tsjechië zal na het einde van de noodsituatie blijven werken, maar in beperkte mate. Hij kwam dan alleen met grotere tussenpozen bijeen. Hij was het eens met premier Andrej Babiš, zei vice-premier en chef van de crisisstaf Jan Hamáček dinsdag voor journalisten in Lány. De noodtoestand eindigt deze zondag en zal niet worden verlengd, bevestigde de sociaal-democraat.

  Hamáček heeft eerder met president Miloš Zeman op het kasteel van Lány gesproken. De vice-premier zei dat hij met het staatshoofd heeft gesproken over de bestrijding van de pandemie van het coronavirus en de programma's die de regering had aangenomen, waaronder hulp aan de economie. De uitweg uit de crisis zal niet gemakkelijk zijn, maar iedereen in de regering is ervan overtuigd dat Tsjechië het zal doen. Hiervoor moet de staat ondernemers en burgers echter nog sneller helpen, was hij het eens met Zeman, benadrukte Hamáček.

  Bron radio.cz/de
   
 7. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Even een snelle goochel-vertaling:

  Nieuwe regels vanaf 25 mei. Maskers, afstanden en wegwerphandschoenen blijven bestaan voor onbepaalde tijd.

  Het ministerie van Volksgezondheid heeft op de website buitengewone maatregelen gepubliceerd op grond van de wet op de volksgezondheid, die vanaf 25 mei het leven in Tsjechië regelt. Ze betreffen bijvoorbeeld de werking van scholen, restaurants, hotels, spa's, ziekenhuizen, sociale diensten, grote evenementen en het dragen van maskers. Ze zijn geldig tot nader order.

  Officieel leggen ze de regels vast voor het hervatten van operaties ten tijde van de teruglopende covid-19-epidemie, die het bureau afgelopen vrijdag heeft geïntroduceerd. Verdere releases, zoals een toename van het aantal deelnemers aan grote evenementen, staan gepland voor 8 juni. De grenzen moeten in juni ook worden geopend op basis van overeenkomsten met andere landen.

  "De mogelijke plotselinge versoepeling van de aangenomen maatregelen kan verstrekkende gevolgen hebben en in het uiterste geval leiden tot het volledig mislukken van de gunstige resultaten die tot dusver zijn behaald in de strijd tegen covid-19 in Tsjechië", schrijft het ministerie.

  Het ministerie beveelt het dragen van maskers in een document na 25 mei in gebouwen buiten hun huis, in het openbaar vervoer en op alle andere plaatsen, als ze minder dan twee meter verwijderd zijn van mensen met wie ze niet in hetzelfde huishouden wonen. Uitzonderingen, zoals eerder, hebben kinderen onder de twee jaar in kleuterscholen, leerlingen en studenten in het lesgeven, zolang ze 1,5 meter afstand waarnemen. Moderators, mensen die foto's maken of filmen, kantoorpersoneel als ze meer dan twee meter van elkaar verwijderd zijn, of mensen die in de hitte werken. Daarnaast stelt het ministerie andere voorwaarden bijvoorbeeld regelmatige desinfectie van gebouwen en handen.

  Voor massa-evenementen, zoals theater- en filmvoorstellingen, religieuze of sportevenementen, markten, bedevaarten of vieringen, stelt het ministerie in noodmaatregelen een limiet van 300 deelnemers vast. Met uitzondering van sport moeten deelnemers maskers dragen en een afstand van twee meter houden. Een uitzondering op de afstand geldt ook voor de huwelijksceremonie.

  Volgens het document mogen het restaurant en andere cateringdiensten na 25 mei pas van 06:00 tot 23:00 uur open zijn, met uitzondering van kantines voor medewerkers of uitgiftevensters. Van hen moeten mensen het gekochte eten en drinken verder dan tien meter consumeren.

  Bovendien moeten operators in restaurants of winkels zorgen voor een afstand van twee meter tussen klanten, hen handdesinfectie geven en regelmatig handvatten, tafels en andere plaatsen die ze aanraken desinfecteren. Er moeten ook wegwerphandschoenen zijn of in ieder geval plastic zakken bij het betreden van de winkels.

  Andere regels voorzien in deze speciale maatregel voor dierentuinen, kastelen, kastelen, musea en galerijen, bibliotheken, kapperszaken, kapperswinkels, theaters, bioscopen, winkelcentra, binnensportterreinen, zwembaden, zwembaden, sauna's of accommodatiefaciliteiten. Als speciale maatregel moet de spa ervoor zorgen dat mensen in de kantines een afstand van twee meter aanhouden en dat er maximaal tien tegelijk zijn.

  Volgens het document moeten ziekenhuizen en intramurale zorginstellingen bezoeken aan patiënten beperken tot maximaal twee personen, hun temperatuur meten en informeren naar het optreden van coronavirus-symptomen. Indien mogelijk worden buitenbijeenkomsten aanbevolen. In kamers met meerdere bedden moeten de patiënt en zijn bezoek worden gescheiden van andere patiënten door een scheidingswand of scherm. Bij het accepteren van nieuwe klanten in sociale voorzieningen blijft het ministerie testen bestellen voor covid-19.

  Begin maart begonnen de eerste beperkingen op de verspreiding van de epidemie door het ministerie en de regering te worden aangenomen. Onder de eerste waren bezoeken aan ziekenhuizen en bejaardentehuizen, daarna werden bijvoorbeeld scholen, winkels en restaurants gesloten. Van 12 maart tot 18 mei was er een noodtoestand. Een deel van de maatregelen van het ministerie is eind april nietig verklaard door de rechtbank en moest daarom opnieuw worden genomen op grond van de Volksgezondheidswet. Er zijn ook beperkingen bij het verlaten van de grens en het terugkeren naar het land na een verblijf in het buitenland.
  Bron eurozpravy.cz.

  Zie ook vlada.cz + koronavirus.mzcr.cz/en/roadmap-for-easing-measures.
   
  Laatst bewerkt: 21-05-2020
 8. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Op 17 mei 2020 eindigde de noodtoestand. De voorwaarden voor binnenkomst op het grondgebied van Tsjechië en quarantainemaatregelen worden vanaf 18 mei 2020 geregeld door een beschermende maatregel van het ministerie van Volksgezondheid. Met de goedkeuring van deze maatregel zijn er geen significante wijzigingen in de voorwaarden voor binnenkomst in Tsjechië.
  Bron mvcr.cz.
   

Deel deze pagina