Reeuwijk - Turnov

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Einde stedenband Reeuwijk-Turnov.

Naar aanleiding van de fusie tussen de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk worden de stedenbanden opnieuw bezien. Op dit moment is al duidelijk, dat de bestaande banden met Turnov in Tsjechië en Tolna in Hongarije zullen worden beëindigd. Dit houdt niet in, dat er geen nieuwe stedenband zal ontstaan. De nieuwe gemeenteraad zal hierover een besluit nemen. Bij de keuze van de steden zal gelet worden op de afstand van de stad in kwestie tot de landsgrens. De stad moet ook makkelijk te bereiken zijn en de landstaal mag geen al te grote problemen opleveren.
Bron:rplfm.nl.

Lijst van alle NLsteden met een stedenband van alle landen (waaronder Tsjechië) staat op wikipedia.org.
 

Ad Verschoor

Donateur
C-junioren RVC’33 wassen auto’s voor reis naar Turnov

Om de twee jaar gaan de C-junioren van RVC ’33 traditiegetrouw naar Turnov in Tsjechië, een voormalige zustergemeente van Reeuwijk. In de periode van 29 april tot en met 6 mei is het weer tijd voor deze leuke ervaring om door de C-jeugd kennis te maken met hun Tsjechische leeftijdsgenoten, waarbij diverse activiteiten worden georganiseerd met elkaar in deze week.

Om dit mede financieel mogelijk te maken, worden er op ’Goede’ vrijdag 14 april door deze junioren auto’s gewassen van 8:30 tot 18:00 op het terrein van RVC’33. Voor slechts € 7,50 wordt je auto helemaal schoon geboend terwijl je intussen een gratis kopje koffie met wat lekkers kunt verkrijgen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de reis naar Turnov. Iedereen is vrijdag 14 april van harte welkom op het Kaagplein in Reeuwijk-Dorp.

Autowassen-2017-2-313x443.jpg


Bron: rebonieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Auto’s wassen bij RVC’33

Elke 2 jaar gaan de JO-15 elftallen van RVC’33 een week naar Turnov in Tsjechië ( voorheen zustergemeente van Reeuwijk ) voor een culturele en sportieve uitwisseling.

Dit jaar gaan er 65 kinderen en 12 begeleiders op 27 april met de bus richting Turnov.

Ze verblijven daar op een camping in trekkershutten, hebben een voetbaltoernooi met de lokale teams, en teams uit o.a. ook Polen. Een cultureel uitstapje naar Praag, diverse outdooractiviteiten, en een bezoek aan een zwemparadijs staan ook op het program.

Om alles te bekostigen is er een eigen bijdrage van de deelnemers, maar om het e.e.a financieel nog interessanter te maken is ook altijd de Turnov-autowasaktie !

Op `Goede ` Vrijdag 19-4 kun je van 8.30 tot 18.30 je auto laten wassen op het RVC’33-terrein voor slecht € 7,50. De JO15-jeugd die meegaat zal zich dan in het zweet en in het sop werken om uw auto weer blinkend het terrein af te laten rijden. Tijdens het wachten is er natuurlijk gratis koffie en thee !

Dus nog even snel door de bagger met uw 4-wielers en op naar RVC’33 op 19 april !!

Bron: rebonieuws.nl
 
Bovenaan