Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ingredienten
750 gram bloem
1 eierdooier
250 ml lauwe melk
25 gram (verse) gist
1 theelepel basterdsuiker
1 mespuntje zout
2 eetlepels gesmolten boter
fijne bloem om op uit te rollen
boter om de bakplaats in te vetten
1 ei, grof zout en karwijzaadjes
Mix de gist, de helft van de lauwe melk, suiker en een lepel bloem. Zout de rest van de bloem. Voeg de eierdooier, het gistmengsel, de rest van de melk en gesmolten boter en kneed tot een deeg tot er ‘blaren’ aan de oppervlakte verschijnen. Laat onder een theedoek rijzen.
Rol het deeg uit tot een vierkante lap van ca 5 mm dik. Snijd er driekhoekjes uit en rol deze op van de lange kant naar het putje..
Plaats ze op het ingevette bakblik, bestrijken met geklopt ei en bestrooi met grof zout en karwijzaad.
Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden (die 220 graden heb ik erbij bedacht, want het originele recept vermeld alleen voorverwamde oven)
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.