Recept voor rohlik gezocht

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Rohlik

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur

Ingredienten
750 gram bloem
1 eierdooier
250 ml lauwe melk
25 gram (verse) gist
1 theelepel basterdsuiker
1 mespuntje zout
2 eetlepels gesmolten boter
fijne bloem om op uit te rollen
boter om de bakplaats in te vetten
1 ei, grof zout en karwijzaadjes

Mix de gist, de helft van de lauwe melk, suiker en een lepel bloem. Zout de rest van de bloem. Voeg de eierdooier, het gistmengsel, de rest van de melk en gesmolten boter en kneed tot een deeg tot er ‘blaren’ aan de oppervlakte verschijnen. Laat onder een theedoek rijzen.
Rol het deeg uit tot een vierkante lap van ca 5 mm dik. Snijd er driekhoekjes uit en rol deze op van de lange kant naar het putje..
Plaats ze op het ingevette bakblik, bestrijken met geklopt ei en bestrooi met grof zout en karwijzaad.

Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden (die 220 graden heb ik erbij bedacht, want het originele recept vermeld alleen voorverwamde oven)
 
Bovenaan