Voor 4 porties
500g magere varkenslapjes
peper
1 el bloem
3 kleine preien
300 g champignons
1 el olie
1 teentje knoflook
2 dl warme vleesbouillon
2 el sojasaus
zout
1 tl kerrie (mild)
Bereiging:
Het vlees onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. bestrooien met peper en licht met bloem bestruiven.
De prei schoonmaken en in ringen snijden. De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunne plakjes snijden.
De olie in een grote koekenpan verhitten. De vleesreepjes eraan toevoegen en even op een hoog vuur bakken. De preiringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend 3 min. meebakken.
Het knoflookteentje pellen en boven de pan uitpersen. De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur +/- 15 min. zachtjes laten sudderen.
Met zout, peper en kerrie pikant op smaak brengen. Hierbij passen rijst, pasta of aardappelpuree en een salade.
Eet smakkelijk
500g magere varkenslapjes
peper
1 el bloem
3 kleine preien
300 g champignons
1 el olie
1 teentje knoflook
2 dl warme vleesbouillon
2 el sojasaus
zout
1 tl kerrie (mild)
Bereiging:
Het vlees onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. bestrooien met peper en licht met bloem bestruiven.
De prei schoonmaken en in ringen snijden. De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunne plakjes snijden.
De olie in een grote koekenpan verhitten. De vleesreepjes eraan toevoegen en even op een hoog vuur bakken. De preiringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend 3 min. meebakken.
Het knoflookteentje pellen en boven de pan uitpersen. De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur +/- 15 min. zachtjes laten sudderen.
Met zout, peper en kerrie pikant op smaak brengen. Hierbij passen rijst, pasta of aardappelpuree en een salade.
Eet smakkelijk