Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Bereidingswijze: 1. Maak van de melk, de suiker, de vanillesuiker en het puddingpoeder een stevige pudding. Laat afkoelen.
2. Pel de amandelen (1 minuut in kokend water en de pel komt er gemakkelijk af). Hak 1/3 fijn, maal de rest.
3. Meng in een grote kom de zachte boter, de bloemsuiker, de amandelen en de pudding tot een consistente, homogene massa.
4. Schik in een mooie presentatievorm (bv. glazen kom) de madeirakoekjes. Doe er wat van het mengsel op. Dan terug koekjes, mengsel, koekjes, etc... tot alles op is (of de vorm gevuld). Ongeveer hetzelfde principe als het maken van tiramisu...
5. Laat minimum 2 uur in de koelkast.
Ingredience:
vejce 4 ks
máslo 160 g
rum 1 dcl
smetana na šlehání 2 dcl
ořechy 160 g
piškoty 300 g
zavařenina
cukr moučka 160 g
Postup:
Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme žloutky jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s umletými ořechy je vmícháme do utřené směsi. Dortovou formu vypláchneme vodou a vysypeme moučkovým cukrem. Formu poklademe třetinou piškotů a pokapeme je rumem, nebo piškoty v rumu už rovnou namáčíme. Lehce je potřeme zavařeninou, kterou si vyberete a na ni navršíme polovinu našeho krému s ořechy. Tento postup opakujeme. Když vypotřebujeme druhou půlku krému, dobře ho rozetřeme a poklademe ho piškoty. Dort je dobré zatížit a nechat ho do druhého dne v lednici, krásně se rozleží a všechny použité ingredience do sebe pustí svou vůni. Ztuhlý dort zdobíme šlehačkou nebo ovocem.
15 lange vingers
150 gram boter
100 gram witte basterdsuiker
100 gram gemalen amandelen
100 gram geraspte chocolade
125 ml slagroom (geklopt)
3 el frambozen
2 el rum
60 ml slagroom
2 el basterdsuiker
een paar frambozen
Beboter een bakvorm en doe hierin de lange vingers (vertikaal). Klop in een kom de boter en suiker tot een licht schuimige massa. Voeg de amandelen toe, de geklopte slagroom en de chocolade en als laatste de frambozen en rum. Giet de massa bij de lange vingers en zet de bakvorm ca 2 uur in de koelkast. Garneren met slagroom, basterdsuiker en frambozen.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.