Recept van Malakovtaart

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo,
Ik weet niet of dit het juiste recept is??
groet
Rika

Ingrediënten: 250 gram boter (zacht), 250 gram bloemsuiker, 1 liter melk, 2 pakjes puddingpoeder vanille, 2 pakjes vanillesuiker, 100 gram fijne suiker, 250 gram amandelen (gepeld en gehakt/gemalen), 2 pakjes Madeira-koekjes

Bereidingswijze: 1. Maak van de melk, de suiker, de vanillesuiker en het puddingpoeder een stevige pudding. Laat afkoelen.
2. Pel de amandelen (1 minuut in kokend water en de pel komt er gemakkelijk af). Hak 1/3 fijn, maal de rest.
3. Meng in een grote kom de zachte boter, de bloemsuiker, de amandelen en de pudding tot een consistente, homogene massa.
4. Schik in een mooie presentatievorm (bv. glazen kom) de madeirakoekjes. Doe er wat van het mengsel op. Dan terug koekjes, mengsel, koekjes, etc... tot alles op is (of de vorm gevuld). Ongeveer hetzelfde principe als het maken van tiramisu...
5. Laat minimum 2 uur in de koelkast.
 

Pelhřimov

Donateur
Helaas kan ik je geen Nederlandse vertaling geven, maar deze heb ik gewoon op internet gevonden: http://www.vareni.cz/recepty/697/

Bomba Malakov 1 h 15 min , moučník

Ingredience:
vejce 4 ks
máslo 160 g
rum 1 dcl
smetana na šlehání 2 dcl
ořechy 160 g
piškoty 300 g
zavařenina
cukr moučka 160 g

Postup:
Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme žloutky jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s umletými ořechy je vmícháme do utřené směsi. Dortovou formu vypláchneme vodou a vysypeme moučkovým cukrem. Formu poklademe třetinou piškotů a pokapeme je rumem, nebo piškoty v rumu už rovnou namáčíme. Lehce je potřeme zavařeninou, kterou si vyberete a na ni navršíme polovinu našeho krému s ořechy. Tento postup opakujeme. Když vypotřebujeme druhou půlku krému, dobře ho rozetřeme a poklademe ho piškoty. Dort je dobré zatížit a nechat ho do druhého dne v lednici, krásně se rozleží a všechny použité ingredience do sebe pustí svou vůni. Ztuhlý dort zdobíme šlehačkou nebo ovocem.
 

Pelhřimov

Donateur
nog een Nederlandstalige gevonden op http://home.wxs.nl/~siemo087/Menu_rusland.html#malakov

Charlotte Malakov met koffie

Ingrediënten:

15 lange vingers
150 gram boter
100 gram witte basterdsuiker
100 gram gemalen amandelen
100 gram geraspte chocolade
125 ml slagroom (geklopt)
3 el frambozen
2 el rum
60 ml slagroom
2 el basterdsuiker
een paar frambozen

Beboter een bakvorm en doe hierin de lange vingers (vertikaal). Klop in een kom de boter en suiker tot een licht schuimige massa. Voeg de amandelen toe, de geklopte slagroom en de chocolade en als laatste de frambozen en rum. Giet de massa bij de lange vingers en zet de bakvorm ca 2 uur in de koelkast. Garneren met slagroom, basterdsuiker en frambozen.
 
Bovenaan