Recept: Spanelske ptacky (Spaanse vogels)

Topic in 'Recepten' gestart door Vašek, 25-01-2004.

  1. "Spanelske ptacky" (Spaanse vogels)

    Voor 2 personen


    Ingredienten:


    [*] 4 lapjes rosbief (als schnitzel laten snijden en plat laten slaan)
    [*] mosterd
    [*] 1 grote ui
    [*] gekookte ham
    [*] 2 augurken in lengte doorgesneden
    [*] stuk vet spek in repen
    [*] 1 runderbouillon tablet
    [*] 3 laurierblaadjes
    [*] worcestershiresaus
    [*] peperkorrels


    Bereidingswijze:

    Leg lapjes op het aanrecht en kruid ze aan beide kanten met zout, peper en paprikapoeder. Smeer mosterd op bovenkant van de lapjes.

    Plak ham dubbelvouwen en rol hierin 2 reepjes vetspek en 2 reepjes augurk. Rol dit op en leg dit vervolgens op elk lapje vlees.

    Rol daarna het vlees met hamrolletje op en bind het vast met garen, zo dat het bij elkaar blijft.

    Boter in de pan, fruit hierin de gesnipperde ui en wat peperkorrels. Leg vervolgens de opgerolde lapjes vlees er in en braad deze rondom bruin.
    Doe ongeveer drie laurierblaadjes, bouillon tablet, worcestershiresaus en ongeveer 2 dl water erbij. Laat het ongeveer 1 uur op laag vuur gaar worden.
    Als de vogels gaar zijn, haal ze uit de pan en leg deze zolang op een bord. Het garen van het vlees verwijderen. In plaats hiervan houten prikkers er door doen zodat het bij elkaar blijft. Zeef het overgebleven vocht, en doe het terug in de pan. Zet het terug op het vuur.

    Meng 3 theelepels maizena in 1/5 dl koud water en voeg al roerend toe aan de saus. Goed roeren tot het gebonden is. Vlees bij de saus doen en alles goed warm laten worden.

    Smaakt het beste met knedliky!
     
  2. Re: Recept: Spanelske ptacky

    Ook dit heb ik vandaag gemaakt, en dit is voor mij ook een blijvertje.

    Alleen helaas geen knedlicky, dus dan maar rijst.
     
  3. Re: Recept: Spanelske ptacky

    Met rijst smaken ze ook heerlijk, kan ook nog met macaroni.
     
  4. Re: Recept: Spanelske ptacky

    Sorry, maar bij 'ptacky' horen echt 'knedliky'.
     
  5. Re: Recept: Spanelske ptacky

    Vind ik ook! [​IMG] Maar als je geen Knedliky hebt [​IMG]
     
  6. Re: Recept: Spanelske ptacky

    Zajímavý recept, já dělám ptáčky trošku jinak, po plzeňsku. Ale jinak jsou dobrý s knedlíky i s rýží.


    [​IMG]
     
  7. Re: Recept: Spanelske ptacky

    Tsja, en ik in al mijn onschuld tegen mijn schoonmoeder zeggen toen ze me vroeg 'wat wil je eten' 'nou doe maar Spanelsky Ptacky', kreeg ik op m'n kop van m'n vrouw dat m'n schoonmoeder weer voor twee uur zoet was in de keuken, en ik 't in een paar happen naar binnen werk.
     
  8. Re: Recept: Spanelske ptacky

    Haha, het is inderdaad veel in de keuken staan.
    En ja, als iets zo lekker is dan is het inderdaad in een paar happen weg.
     
  9. Re: Recept: Spanelske ptacky

    Lekker ptacky.
    Maak zonder knedliky kan ik me het niet voorstellen [​IMG]
     
  10. Esthertje

    Esthertje Geroyeerd Lid

    Recept: Spanelsky Ptacek

    Wat is Španělský Ptáček ? Ik zocht het net in het woordenboek op en daar staat een vogeltje .... :oeps: Dat zal toch zeker niet ? :confused:
     
  11. Het is vast iets Spaans...:)
     
  12. volgens mij is het varkensvlees met daarin gerold augurk ei en een soort knakworst. Tenminste, die variant krijg ik meestal te eten in Tsjechie. Wel heel lekker.
     
  13. Esthertje

    Esthertje Geroyeerd Lid

    Oke dan kan ik weer rustig ademhalen, het ligt namelijk nu hier in mijn pannetje .... :deuk: Bij de fam. Frost gekocht, dus ff ontdooien en warm maken, samen met rijst. :eten:
     
  14. Španělský Ptáček, deze Spaanse vogels horen tot mijn Tsjechische lievelingsgerechten! Hoewel er wel zeer, zeer veel varianten van zijn, had Duomamlas het wel zo'n beetje goed. Het is inderdaad opgerold varkensvlees gevuld met oa ei en augurk, het ziet er dan een heeeel klein beetje uit als een blinde vink (ook een vogelnaam). Het gaat vooral ook om de lekkere saus. Hoe dan oook eet makelijk!
     
  15. het hoort geen varkensvlees te zijn, maar rund. een stuk vlees maak je iets platter, besmeer je met mosterd, en dat doe je een augurk erin, wortel, gekookt ei, spek of knakworstje, knolselderij mag ook, oprollen en garen in de snelkookpan. sausje wat dikker maken en smullen maar.
     
  16. Esthertje

    Esthertje Geroyeerd Lid

    Gelukkig was het klaarmaken dit keer al door de Family Frost gedaan ;) Het opwarmen ging prima en het was heel lekker. Het was idd rundvlees, leek een beetje op dikke rosbief, er zat augurk in, ei en knakworst.

    dit was het dan !.jpg
     
  17. Ik heb nu al trek, heerlijk
     
  18. Esthertje, lees hier het recept.
     
  19. Esthertje

    Esthertje Geroyeerd Lid

    Dank je wel Vašek, sorry, ik had dus niet eerst gezocht :bloos2: Mocht ik eens een gekke bui krijgen kan ik het nu zelf maken, want het was wel erg lekker!
     
  20. Ik schreef lekker met Knedliky, maar we eten het ook vaak met rijst. Ook erg lekker.
     

Deel deze pagina