"Spanelske ptacky" (Spaanse vogels)
Voor 2 personen
Ingredienten:
[*] 4 lapjes rosbief (als schnitzel laten snijden en plat laten slaan)
[*] mosterd
[*] 1 grote ui
[*] gekookte ham
[*] 2 augurken in lengte doorgesneden
[*] stuk vet spek in repen
[*] 1 runderbouillon tablet
[*] 3 laurierblaadjes
[*] worcestershiresaus
[*] peperkorrels
Bereidingswijze:
Leg lapjes op het aanrecht en kruid ze aan beide kanten met zout, peper en paprikapoeder. Smeer mosterd op bovenkant van de lapjes.
Plak ham dubbelvouwen en rol hierin 2 reepjes vetspek en 2 reepjes augurk. Rol dit op en leg dit vervolgens op elk lapje vlees.
Rol daarna het vlees met hamrolletje op en bind het vast met garen, zo dat het bij elkaar blijft.
Boter in de pan, fruit hierin de gesnipperde ui en wat peperkorrels. Leg vervolgens de opgerolde lapjes vlees er in en braad deze rondom bruin.
Doe ongeveer drie laurierblaadjes, bouillon tablet, worcestershiresaus en ongeveer 2 dl water erbij. Laat het ongeveer 1 uur op laag vuur gaar worden.
Als de vogels gaar zijn, haal ze uit de pan en leg deze zolang op een bord. Het garen van het vlees verwijderen. In plaats hiervan houten prikkers er door doen zodat het bij elkaar blijft. Zeef het overgebleven vocht, en doe het terug in de pan. Zet het terug op het vuur.
Meng 3 theelepels maizena in 1/5 dl koud water en voeg al roerend toe aan de saus. Goed roeren tot het gebonden is. Vlees bij de saus doen en alles goed warm laten worden.
Smaakt het beste met knedliky!
Voor 2 personen
Ingredienten:
[*] 4 lapjes rosbief (als schnitzel laten snijden en plat laten slaan)
[*] mosterd
[*] 1 grote ui
[*] gekookte ham
[*] 2 augurken in lengte doorgesneden
[*] stuk vet spek in repen
[*] 1 runderbouillon tablet
[*] 3 laurierblaadjes
[*] worcestershiresaus
[*] peperkorrels
Bereidingswijze:
Leg lapjes op het aanrecht en kruid ze aan beide kanten met zout, peper en paprikapoeder. Smeer mosterd op bovenkant van de lapjes.
Plak ham dubbelvouwen en rol hierin 2 reepjes vetspek en 2 reepjes augurk. Rol dit op en leg dit vervolgens op elk lapje vlees.
Rol daarna het vlees met hamrolletje op en bind het vast met garen, zo dat het bij elkaar blijft.
Boter in de pan, fruit hierin de gesnipperde ui en wat peperkorrels. Leg vervolgens de opgerolde lapjes vlees er in en braad deze rondom bruin.
Doe ongeveer drie laurierblaadjes, bouillon tablet, worcestershiresaus en ongeveer 2 dl water erbij. Laat het ongeveer 1 uur op laag vuur gaar worden.
Als de vogels gaar zijn, haal ze uit de pan en leg deze zolang op een bord. Het garen van het vlees verwijderen. In plaats hiervan houten prikkers er door doen zodat het bij elkaar blijft. Zeef het overgebleven vocht, en doe het terug in de pan. Zet het terug op het vuur.
Meng 3 theelepels maizena in 1/5 dl koud water en voeg al roerend toe aan de saus. Goed roeren tot het gebonden is. Vlees bij de saus doen en alles goed warm laten worden.
Smaakt het beste met knedliky!