Recept: Rabarber cake

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Mrizkovy kolac

1,5 kg rebarbory
250 g masla
325 g cukru (z toho 125 na mrizky)
1 balicek vanilkoveho cukru
spetka soli
nastrouhanou kuru z 1 citronu
4 vejce
250 g mouky
75 g zelatiny (muze a nemusi)
1 kavovou lzicky prasku do peciva
tuk na vymazani plechu

na snehove mrisky

2 bilky
125 g cukru
1 kavovou lzicky citronove stavy

Priprava:
rebarboru ocistit, oloupat, umyt a nechat okapat. Nakraj ji na dvou az tricentymetrove kousky. Tuk, sul a vanilkovy cukr uslehat do kremu. Pridat citronovou kuru a vejce. Nakonec pridat promichanou mouku, zelatinu a kyprici prasek do peciva. Dat do plechu posipat rebarbarou a cukrem. Pict v troube 25 az 30 minut.
Uslehej bilky do tuheho snehu, postupne pridej cukr a nakonec citronovou kuru. Snehovou smes ozdobne nastrikej na testo jako mrizky a pec v te same teplote asi tak 5 minut.


Tip; zelatina nemusi byt na 100% v teste. Muzes ji vynechat. Tak samo jako mrisky. Pozor!!! jestli vynechas mrisky, budes potrebovat 200g cukru a ne 325g.

-----------------------------------------------------------

Wat heb je nodig:

1,5 kg Rabarber
250 g boter
325 g suiker (waarvan 125 voor het versiering)
1 zakje vanille suiker
ietsje bietje zout (op je topjes dus)
geraspte schors van 1 citroen
4 eieren
250 g meel
75 g zelatine (mag wel maar hoef niet)
1 koffie lepel bakpoeder
vet voor de vorm

Versiering:

2 eiwitten (van ei)
125 g suiker
1 koffie lepel citroensap

Bereiding:

Maak de rebarbar schoon, schil die, was die en laat die drogen. Snijdt de rebarbar op kleine stukjes van 2 tot 3 centimeter.
Boter, suiker, zout en vanille suiker voeg samen en kluts die samen in de mixer. voeg vervolgens citroen schors en eieren. tenslotte voeg je meel, met zelatine en bakpoeder toe. Leg je de deeg op een vette vorm en versier die met de rebarbar en suiker. bak die in de over ongeveer 25 tot 30 minuten.

Tussentijds kluts je de eiwitten samen met de suiker en citroensap. Versier het gebak in kruisjes of wat je leuk vindt. Bak die nog eens 5 minuten.

Tip; zelatine is niet noodzakelijk. Die mag je weghalen. Net als de versiering. Pas op!!! Doe je geen versiering heb je dan 200g suiker nodig in plaats 325g.
 

Bijlagen

  • 18954-Rebarbar gebak.jpg
    18954-Rebarbar gebak.jpg
    158,8 KB · Bekeken: 3
Bovenaan