Recept: Praagse walnotentaart

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

4 eierdooiers kloppen met 60 gram suiker tot schuim.
Klop in een andere kom stijf schuim van 4 eiwitten met
1 mespuntje zout en voeg er beetje bij beetje 50 gram poedersuiker aan toe, tot het een witte schuimige massa wordt, en meng het voorzichtig door het eidooiersschuim.
Voeg er lepel bij lepel 100 gram geraspte lange vingers en 100 gram gemalen walnoten eraan toe en roer er
1 theelepel bakpoeder doorheen.
Bestrooi een bakblik met gemalen brood en schep het deeg erin.
Zet het bakblik ongeveer 35 minuten in een op 170 graden voorverwarmde oven.
Laat de cake/taart een paar minuten in het blik afkoelen en keer hem dan op een rooster om volledig af te koelen.
Snijd de cake/taart horizontaal door.

Klop vervolgens tot schuim; 150 gram boter, 100 gram poedersuiker, 2 eierdooiers, 1 pakje vanille suiker en 1 eetlepel rum (alles beetje bij beetje toevoegen).
Bestrijk de onderste helft van de cake/taart met het schuimmengsel en leg er de andere helft bovenop.
Voorzichtig een beetje aandrukken.

150 gram poedersuiker, 2 eetlepels water en 2 eetlepels rum door elkaar roeren tot een glad glazuur.
Bestrijk de cake/taart aan alle kanten goed met glazuur.

Voor de versiering, klop 200 gram slagroom met 2 eetlepels poedersuiker en 1 eetlepel cacao.
Schep dit mengsel in een spuitzak en versier hiermee de cake/taart af, garneer met nog wat halve walnoten.
Laat de taart goed afkoelen.

M
smiley20.gif
nique
 
Bovenaan