Uitgaande van 500 gram kant en klaar wittebroodmeel, volgens voorschrift op het pak water toevoegen en ook nog een scheut olie. Kneden tot een gladde bol. Deze plat maken en dubbelvouwen, dit een aantal keer herhalen. Maak een rechthoekige plaat en rol deze op tot de dikte waarin je knedliky wilt hebben. Rol hieromheen huishoudfolie vouw de uiteinden niet dicht en laat het vervolgens rijzen Door de huishoudfolie zal de "worst" ongeveer 2,5 keer zo lang worden. Kook de rol met de huishoudfolie erom in een wijde pan gaar (ca 1 uur, let erop dat halverwege de worst om moet draaien, gebeurt dit niet vanzelf dan geef je er een tikje tegenaan en hij gaat alsnog om).
De functie van de huishoudfolie is het deeg niet te soppig te laten worden. Deeg van Nederlands meel neemt te veel water op.
Als je oud brood hebt kun je dit er natuurlijk doorheen snipperen voor het beste effect. Ook is het grappig te experimenteren met andere broodmeelsoorten, kan soms lekkere resultaten opleveren.
groeten Bernard-Jan
De functie van de huishoudfolie is het deeg niet te soppig te laten worden. Deeg van Nederlands meel neemt te veel water op.
Als je oud brood hebt kun je dit er natuurlijk doorheen snipperen voor het beste effect. Ook is het grappig te experimenteren met andere broodmeelsoorten, kan soms lekkere resultaten opleveren.
groeten Bernard-Jan