Eerst heb ik paar foto's in de galerij geplaatst maar eigenlijk ook handig een recept erbij te zetten. Dus bij deze.
http://www.tsjechie.net/photopost/showphoto.php/photo/9762
Notenkoekjes
die vierkantjes en druppeltjes met een noot bovenop
120 g tarwebloem/ hladká mouka
120 g boter/ máslo
60 g gemalen walnoten/ mleté ořechy
60 g poedersuiker/ moučkový cukr
ietsjes kaneelpoeder/ špetka mleté skořice
Inderdaad geen ei! Žádné vejce!
Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot een dunne plaat, gebruik mooie vormpjes en maak er wat van!
Leg deze op een bakplaat met bakpapier daarop en bakken maar, oven op 180 graden. Wel opletten want ze zijn zo klaar!
Laten afkoelen en direkt dezelfde dag (voordat de koekjes te zacht worden) altijd 2 koekjes aan elkaar plakken d.m.v. Nutella, chocolade of jam - net wat men lekker vind. Bovenop wat glazuur (die koop ik altijd in Tsjechie of in Duitsland) zodat het nootje of amandel blijft plakken.
En klaar is Kees.
Kokos staafjes/ hartjes
125 g boter/ máslo
125 g kokos
250 g tarwebloem/ hladká mouka
100 g poedersuiker/ moučkový cukr
1 ei/ vejce
0,5 zakje bakpoeder/ prášek do pečiva
1 el melk/ lžíce mléka - of meer indien het deeg te hard is
Het deeg uitrollen tot wat dikkere plaat (dunne lukt sowieso niet) en dan vormpjes uitsnijden. Let op met leggen op de plaat want deze koekjes worden wat groter, dus niet te dicht op mekaar.
Smullen!
http://www.tsjechie.net/photopost/showphoto.php/photo/9762
Notenkoekjes
die vierkantjes en druppeltjes met een noot bovenop
120 g tarwebloem/ hladká mouka
120 g boter/ máslo
60 g gemalen walnoten/ mleté ořechy
60 g poedersuiker/ moučkový cukr
ietsjes kaneelpoeder/ špetka mleté skořice
Inderdaad geen ei! Žádné vejce!
Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot een dunne plaat, gebruik mooie vormpjes en maak er wat van!
Leg deze op een bakplaat met bakpapier daarop en bakken maar, oven op 180 graden. Wel opletten want ze zijn zo klaar!
Laten afkoelen en direkt dezelfde dag (voordat de koekjes te zacht worden) altijd 2 koekjes aan elkaar plakken d.m.v. Nutella, chocolade of jam - net wat men lekker vind. Bovenop wat glazuur (die koop ik altijd in Tsjechie of in Duitsland) zodat het nootje of amandel blijft plakken.
En klaar is Kees.
Kokos staafjes/ hartjes
125 g boter/ máslo
125 g kokos
250 g tarwebloem/ hladká mouka
100 g poedersuiker/ moučkový cukr
1 ei/ vejce
0,5 zakje bakpoeder/ prášek do pečiva
1 el melk/ lžíce mléka - of meer indien het deeg te hard is
Het deeg uitrollen tot wat dikkere plaat (dunne lukt sowieso niet) en dan vormpjes uitsnijden. Let op met leggen op de plaat want deze koekjes worden wat groter, dus niet te dicht op mekaar.
Smullen!