Recept: Hovězí na pivě (Runderstoofvlees met bier)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hovězí na pivě - Runder stoofvlees met bier voor 4 personen

1 kg goed doorregen runderriblappen
2 el pittige mosterd
2 uien, in zes parten gesneden
1 winterwortel, in stukjes van 2 cm
2 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
1 dikke plak knolselderij, in stukjes van 2 cm
6 takjes verse tijm, gewassen
2 laurierblaadjes
50 cl Prazdroj bier
3 dl krachtige runderbouillon
olijfolie
roomboter
100 g ontbijtspek, in reepjes

Runderriblappen kruiden met zout en peper en de mosterd in het vlees masseren. Grote braadpan verhitten met boter en olie en het vlees aan beide kanten goudbruin braden.

Tegelijkertijd een koekenpan verhitten met een scheutje olijfolie om daarin ui, wortel, knolselderij en knoflook zachtjes te bakken.

Doe de groenten bij het vlees, samen met tijm en laurier, blus af met bouillon en de helft van het bier. In 2 uur tijd op heel laag vuur zachtjes stoven of langer tot het gaar is (deksel op een kiertje).

Een kwartier voor het einde van de stooftijd het ontbijtspek en de rest van het bier erbij doen. Vlees uit de pan nemen en de saus 5 minuten zachtjes laten pruttelen, eventueel nog iets binden met maizena.
 
Bovenaan