Recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 50 minut
Ingredience:
na osobu asi 430 kcal, 1800 kJ, 24 g bílkovin, 34 g tuků, 8 g sacharidů
750 g směsi hub (např. lišky, masáky, kozáky atd.),
100 g libové angl. slaniny,
4 šalotky,
3 lžíce oleje,
sůl,
pepř,
1 lžička balzámového octa,
12 vajec,
po 2 lžících kopru, petrželky a bazalky (posekaných),
125 ml minerální vody
Příprava:
1. Houby očistíme a rozkrájíme. Slaninu pokrájíme na kostky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme trochu oleje, rozškvaříme na něm slaninu, přidáme šalotku a houby a dusíme asi 15 min. Osolíme, opepříme a ochutíme octem.
2. Vejce rozšleháme s bylinkami, osolíme a opepříme. Vmícháme minerální vodu.
3. Na teflonové pánvi rozehřejeme 1/4 lžíce oleje. Snížíme přívod tepla, vlijeme 1 /4 vaječné hmoty a necháme zhoustnout. Doprostřed vložíme 1/4 dušených hub. Omeletu necháme ztuhnout, přeložíme, dáme na talíř a udržujeme ji teplou.
4. Obdobným způsobem připravíme další 3 omelety. Můžeme je ozdobit bazalkou nebo petrželkou.
Tip: Slaninu můžeme rozškvařit na teflonové pánvičce i bez oleje.