Recept: Bublanina

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Een heerlijk gebak om je vingers bij af te likken en één van mijn favorieten: BUBLANINA!

Benodigheden voor 8 personen:

4 lepels boter
100 g griesmeel
4 eieren
1 kopje melk
30 g polohrubé mouky (Tsjechisch meel)
1/2 verpakking bakpoeder
300 g kersen
wat boter en meel voor het invetten van de schaal

Suiker en Vanillesuiker voor het bestrooien



1. Boter met suiker en eigeel tot een créme kloppen.
Meel en bakpoeder vermengen en verdunnen met melk.

2. Eiwit opkloppen tot een schuimmassa en bij het deeg voegen.
Ovenschaal met meel en boter besmeren en deeg in de ovenschaal doen. Tot slot met in meel gerolde kersen bedekken.
Na het gebakken te hebben bestrooien we de Bublanina met een mengsel van suiker en vanillesuiker.

DOBROU CHUT´!!!

Ik had een ander recept geplaatst, vertaald vanuit een Engelstalig recept en er stonden wat onduidelijkheden in. Daarom dit recept, van een Tsjechische site. Er staat alleen niks bij over baktijd en temperatuur, dus ik hoop dat jullie eruit komen!!
 
Bovenaan