Recept: Abrikozenvlaai met kruimels (greumels)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Abrikozenvlaai met kruimels (Tsjechie)


Ingredienten:

[*] 300 gr gewone bloem
[*] snufje zout
[*] 70 gr poedersuiker
[*] geraspte schil van 1/2 citroen
[*] 150 gr boter of margarine
[*] 2 eierdooiers
[*] 3 el room
[*] rijpe abrikozen(of uitgelekte uit een blik)


Voor de kruimels:
[*] 60 gr bloem
[*] 50 gr boter of margarine
[*] 50 gr poedersuiker


Bereidingswijze:

De bloem, zout, suiker en geraspte schil mengen. De zachte of gesmolten boter bijvoegen.Daarna de dooiers en room en bewerken tot deeg. Een beetje laten rusten. Dan openrollen met een deegrol en op een bakplaat leggen. Halfgesneden abrikozen erop verdelen met de bolle kant naar boven.De kruimels erop strooien en bakken in de oven(ongeveer 35 a 40 mn op 210 graden). Laten afkoelen en in stukken snijden. Ook lekker met een vulling van jeneverbessen, pruimen, bosbessen... Dun deeg maken met veel fruit erop.

Voor de kruimels:
De bloem met de zachte boter mengen,suiker erbij mengen en in een koude plaats zetten(koelkast). De boter mag zeker niet smelten. Dan met 2 handen de kruimels wrijven over de koek.
 
Bovenaan