Recept: Abrikozenknoedels (Merunkové knedliky)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

voor 6 personen:
700 g abrikozen, 350 g meel, 200 g gekookte aardappelen ( koken met schil ), 2 eieren, zout, beetje melk.


Beslag maken van het meel, fijngeraspte aardappelen ( het schilletje eraf halen ), eieren, zout en als het nodig is melk.
Het deeg uitrollen, moet ongeveer 3 tot 4 mm dik zijn.
Met een mes vierkanten eruit snijden, zo groot dat de helft van een abrikoos erop gelegd kan worden.
De abrikozen inpakken in de deegvierkantjes.
Een pan water aan de kook brengen en de knoedels er 7 tot 10 min. in laten koken.
De gekookte knoedels uit het water halen, uit laten lekken en op een bord of schaal leggen.
De knoedels aan de bovenkant een beetje open maken zodat de stoom kan ontsnappen.
Giet er een beetje gesmolten boter over en bestrooi met poedersuiker.
 

Bijlagen

  • 11915-merunkove.jpg
    11915-merunkove.jpg
    18 KB · Bekeken: 22
Bovenaan