Realitka Direct Wonen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ahoj, máte někdo zkušenosti s realitkou Direct Wonen? Našli jsme přes ně byt, na základě dvou výplatních pásek nás majitel bytu vybral jako nové nájemníky. Teď máme zaplatit kauci a poplatky, ale taky až teď chcou potvrzení z práce, v kterém máme napsané platy, které jsou tak tak a hlavně že smlouvy máme jen na dobu určitou. Máme se bát, že jim pošleme peníze a oni pak řeknou, že nemáme nárok kvůli smlouvám které máme? Nebo je to jen formalita a my se o nic bát nemusíme.... Nevíte někdo?
 
nebala bych se, ze poslete penize a pak se nenastehujete. S manzelem mame take smlouvu na dobu urcitou a nebyl s tim problem.

ale zkusenosti s nima dobry nemam. Realitni agentka byla moc mila a ochotna, nasla nam byt, ktery se nam libil. Po zaplaceni poplatku s nami Direct Wonen prestalo komunikovat (napriklad finalni smlouvu jsme videli az v den nastehovani a to jen v Holandstine! - standardne to prekladaji pro cizince do anglictiny) a dost se lisila od toho, co jsme si domluvili behem prohlidky. Z doby neurcite se stala doba urcita, sklep jaksi vypadl z pronajmu a dalsi "drobnosti". A na predani se neobtezovali prijit.
Krom toho te vubec neseznami s pravy, ktere mas (napr si nechat overit vysi najmu na gemeente) a specifiky (napr ohledne vypovedi smlouvy).

Predtim jsme pronajali pres EHR, jsou drazsi, ale servis o 100% lepsi
 
Tak máme v kapse klíče, což je nejdůležitější :D... Jednání DW bylo nakonec O.K., smlouvu jsme dostali předem, sice v holandštině ale kolegové v práci pomohli s překladem a žádné rozdíly mezi sliby a smlouvou nebyly, takže fakt O.K. Díky za vaše rady, z Bussum zdraví HeiNa :)
 
Kdysi jsem nemohla sehnat podnajem v Deventer, tak jsem to zkousela pres Direct Wonen. Pozadovali po mne velkou castku a k terminu nastehovani mi zadny podnajem stejne nenasli. Musela jsem si nakonec najit sama podnajem. Nedoporucovala bych tuto realitni agenturu.
 
Bovenaan