Queen brouwt Bohemian Rhapsody bier in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
img-240615-150.onlineBild.jpg

Queen brouwt Bohemian Rhapsody bier

Queen brengt een eigen Bohemian Rhapsody Lager op de markt. Het bier wordt gebrouwen omdat het veertig jaar geleden is dat de gelijknamige single van de groep verscheen. Die groeide uit tot één van de grootste hits uit de popgeschiedenis. Bohemian Rhapsody Lager is een hoppig goudgeel pils met 4,7 procent alcohol en wordt gebrouwen in Tsjechië. De flessen hebben een etiket met het door Freddy Mercury ontworpen Queen-logo.

Bohemian Rhapsody verscheen op 31 oktober 1975 als eerste single van het Queen-album A Night at the Opera, dat een maand later op de markt kwam. Het nummer werd vrijwel onmiddellijk herkend als popklassieker en bereikte in tal van landen de top van de hitlijsten.

In Nederland was het in december 1975 de eerste nummer 1-hit voor de groep en zou in 1992 nogmaals een hit worden en de tweede plaats in de top 40 halen. Bohemian Rhapsody staat sinds het begin van de jaarlijkse Top 2000 traditie van Radio 2 ook in de top van die lijst. Meestal op nummer één, maar afgelopen december op de tweede plek na Hotel California van de Eagles.

Vorig jaar bracht Queen ook al een eigen Killer Queen Wodka op de markt, ter gelegenheid van het veertigste jubileum van hun single Killer Queen.

Bron:noordhollandsdagblad.nl
 
Bovenaan