Prijswinnende Tsjechisch-Slovaakse film in Rotterdam

Topic in 'Het Archief' gestart door Ad Verschoor, 11-09-2019.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Eastern Neighours Film Festival presenteert ‘Let there be light’

  [​IMG]

  Nederlandse première van prijswinnende Tsjechisch-Slovaakse film

  Het Eastern Neighbours Film Festival eert en viert de meest getalenteerde filmmakers en bijzondere films uit Oost- en Zuidoost Europa. Het festival is de plek waar West en Oost elkaar ontmoeten, en verschillende genres samenkomen. Op het ENFF vind je politieke drama's, maar ook romantiek en experimentele art-house. ENFF is voor alle liefhebbers van film en voor iedereen die een visuele reis naar onze oostelijke buren wil maken, een Interrail trip vanuit je zachte bioscoopstoel.

  Voor het ENFF 2019, dat plaatsvindt van 6-10 november in Filmhuis Den Haag, aanvangt, tourt het festival langs verschillende bioscopen door heel Nederland. Tijdens deze ON TOUR sessies vertoont ENFF een aantal bijzondere films. De spraakmakers van vorig jaar, maar ook premières. Op 22 september is ENFF in Rotterdam. In het mooie KINO zal dan de Tsjechisch-Slowaakse film Let There Be Light in première gaan. Winnaar van Best Actor en Special Jury Mention Award bij het Karlovy Vary International Film Festival.

  ''Let There Be Light''
  Marko Skop
  Tsjechië/Slovakije
  2019
  93 minuten

  Milan (40) heeft drie kinderen en werkt in de bouw in Duitsland om voor zijn familie in Slovakije te kunnen zorgen. Wanneer hij met kerst thuiskomt, komt hij erachter dat zijn oudste zoon Adam lid is geworden van een extreemrechtse, paramilitaire jeugdgroep. Zijn zoon is betrokken bij pesterijen en de dood van klasgenoot. In zijn proces van het vinden van een oplossing, ontdekt Milan de waarheid over zijn zoon, zijn familie en de gemeenschap waar zij leven. Een gelaagd drama over religieuze hypocrisie en de opkomst van rechts extremisme in Oost-Europa.

  Datum: 22 sept. 2019
  Locatie: KINO, Rotterdam
  Aanvang: 19:30 uur

  Meer info en tickets:
  https://www.facebook.com/events/2385083368424687/
  http://enff.nl/on-tour-let-there-be-light/
  [​IMG]
   

Deel deze pagina