Prezidentův dort

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

6 bílků na sníh, 10 dkg cukru, 5 dkg cukru, 14 dkg loupaných strouhaných mandlí, 14 dkg bílé housky, 5 dkg loupaných krájených mandlí, št´áva i kůra z 1 citronu, 3 dkg naložené pomerančové kůry, 2 dkg másla a mouky na dortovou formu, 12 dkg malinové zavařeniny.


Do velmi tuhého sněhu z bílků zašleháme 10 dkg prosátého moučkového cukru, zlehka zamícháme 5 dkg prosátého moučkového cukru, loupané strouhané mandle, strouhanou bílou housku, loupané, na nudličky nakrájené mandle, citronovou kůru i št´ávu, naloženou pomerančovou kůru ( vše nakrájené na nudličky ). Zamíchané těsto rozetřeme do malé, máslem vymazané, moukou vysypané dortové formy a v mírně vytopené troubě dort upečeme.
Pečený vychladlý dort potřeme malinovou zavařeninou, polijeme čokoládovou polevou a dort ozdobíme konvalinkami, vykrájenými z loupaných mandlí a zavařenou andělikou.
Poleva: 20 dkg kostkového cukru, 1/4 l vody uvaříme na silnou nitku, která se netrhá. V míse necháme 8 dkg čokolády, 1 dkg másla s 1 lžící vody rozehřat, do rozehřáté čokolády přilijeme horký cukr, mícháme a hned horkou polijeme dort.
Na ozdobu: 1 stonek zavařené anděliky, 3 dkg manlí na konvalinky.
 
Bovenaan