Woordvoerder Zeman krijgt eigen tv-programma

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
President Zeman-woordvoerder Ovčáček krijgt eigen tv-programma

crop-1894050-image_520x250.png


Jiří Ovčáček, woordvoerder van president Miloš Zeman, krijgt zijn eigen talkshow op televisie. Het programma, genaamd Jiří Ovčáček’s Talk Show zou waarschijnlijk vanaf eind augustus moeten worden uitgezonden bij de particuliere omroep TV Barrandov. Hij wil in een ontspannen sfeer spreken met speciaal geselecteerde gasten, zei de 40-jarige voormalige journalist.

TV Barrandov organiseert al een regelmatig interviewprogramma met Mr. Zeman gepresenteerd door de eigenaar, Jaromír Soukup.

Ovčáček was voorheen in dienst van de krant Haló noviny, uitgegeven door de Tsjechische communisten. Eind 2013 nam hij de functie van woordvoerder van president Zeman over. Ovčáček staat bekend om zijn opruiende opmerkingen over politieke gebeurtenissen op twitter.
Na een recente grote demonstratie op Letná Park waar meer dan 250.000 mensen kwamen protesteren tegen Maria Benešová en Andrej Babiš, kondigde hij aan dat hij actief zou deelnemen aan de politiek.

De woordvoerder heeft geweigerd de namen van de eerste gasten te onthullen. Gevraagd of hij president Zeman zou uitnodigen voor zijn talkshow, antwoordde Ovčáček: 'Misschien komt de president ook. Laten we verrast zijn! '

Bronnen radio.cz/en + radio.cz/de + idnes.cz + parlamentnilisty.cz.
 
Bovenaan