Prague Pride festival 2 t/m 8 augustus 2021

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Tsjechische Post zal zijn logo en pakketten kleuren ter ondersteuning van Prague Pride.

Het staatsbedrijf Czech Post heeft zijn steun uitgesproken voor het Prague Pride-festival.
Het logo van het postkantoor wordt gekleurd met de kleuren van de regenboogvlag ter gelegenheid van het augustusfestival. Ook in de grootste filialen zullen Rainbow pakketten verkrijgbaar zijn.
Czech Post produceerde in totaal 10.000 pakketten en berekende de kosten op 250.000 CZK. De uitgesproken steun, waar het postkantoor publiekelijk over opschepte, zorgde al snel voor opschudding in het publieke domein.

Het regenboogpakket zal tijdens de Prague Pride-week verkrijgbaar zijn bij de 400 grootste postkantoren van het land. Elke klant die een kartonnen pakket op het postkantoor koopt, ontvangt gratis een gekleurd regenboogpakket.

Met de steun van het festival wil het postkantoor laten zien dat het alle mensen gelijk behandelt, ongeacht hun geaardheid of identiteit. Het bedrijf is sinds februari lid van het Pride Business Forum-platform, dat ernaar streeft het persoonlijke potentieel van alle medewerkers te ontwikkelen, ongeacht hun individuele verschillen.

De uitgesproken steun zorgde al snel voor opschudding bij het publiek. Naast de gedeeltelijke steun voor de stap van het staatsbedrijf, kwamen verontwaardigde reacties op sociale-medianetwerken veel vaker voor.
"Ondersteunt een staatsbedrijf in het rood privé-evenementen? Vreemd management”, schreef een gebruiker bijvoorbeeld.
"Ik zou willen dat de Czech Post zendingen correct en op tijd aflevert in plaats van ideologie te ondersteunen en te presenteren", reageerde een van de gebruikers.
Bron praguemorning.cz.
--------------------------------------------
Reclaim Pride-groep plant alternatieve mars om de plaats van de geannuleerde Pride Parade in te nemen.

De jaarlijkse Prague Pride vindt plaats van 2 tot 8 augustus, maar zonder de traditionele parade. Een andere groep plant echter een mars op 7 augustus die deels een protest is tegen hoe mainstream veel pride-evenementen zijn geworden.

Reclaim Pride omschrijft zichzelf als een groep jonge queer-activisten die een inclusief, feministisch, groen en queer platform creëren.

Op 7 augustus organiseren ze Reclaim Pride – March for Equality! Het evenement begint om 13.00 uur voor de Praagse Burcht. Na een uur van protest en toespraken marcheren de deelnemers naar náměstí Jana Palacha, waar het evenement rond 15.00 uur zal eindigen.
De organisatoren van Reclaim Pride beweren dat het Prague Pride Festival niet inclusief genoeg is.
Reclaim Pride werd voor het eerst opgericht in New York City als een beweging van LGBTQI+-groepen en activisten. De bedoeling was om Pride Marches terug te brengen naar hun oorspronkelijke doel als protesten, in plaats van 'feesten voor homo's en lesbiennes etc' te zijn.

De organisatoren van Prague Pride vertelden Expats.cz dat ze de Reclaim Pride-mars niet organiseren of promoten, en deze niet toevoegen aan het evenementenschema.
“We hebben besloten geen Pride Parade te organiseren vanwege de aanhoudende pandemie. We kunnen niet controleren of de beperkingen (maskers, FFP2 of welke regel dan ook) door alle aanwezigen worden gevolgd. Prague Pride Festival is een veilige ruimte voor iedereen om te zijn en uit te drukken wie ze werkelijk zijn. … Prague Pride organiseert of promoot dit evenement niet.”, zei een persvertegenwoordiger van Prague Pride in een e-mail.
Bron expats.cz.

De website festival.praguepride.com/en is nu ook bijgewerkt in Engels.
 
Bovenaan