Praag negeert waarschuwing van UNESCO

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door kuurgast, 06-09-2018.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Praag negeert waarschuwing van UNESCO.

  Praag heeft kritiek gekregen van de UNESCO vanwege de omgang met het werelderfgoed in het stadscentrum, maar desondanks overweegt het stadhuis het losmaken in plaats van het aanscherpen van bouwbeperkingen in de aangewezen bufferzone.

  In het slechtste geval zou de stad op een lijst met bedreigde sites kunnen worden geplaatst en uiteindelijk de status van UNESCO kunnen verliezen. Dit kan een grote impact hebben op het toerisme.

  UNESCO uitte haar bezorgdheid over het aantal grote bouwprojecten dat zichtbaar is vanuit het historische centrum en vroeg eerder dit jaar om strengere maatregelen te nemen bij de goedkeuring van projecten. UNESCO was met name bezorgd over hoge gebouwen in het Pankrác-Vlakte-gebied.
  Bron goochelvertaling van prague.tv/en.
   
  Azum vindt dit leuk/interessant.
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  IKEA heeft zijn pop-up store in het centrum van Praag eind augustus gesloten. De winkel van 800 m² diende meer als een showroom dan als een plek om meubels te kopen. Vanaf september is de ruimte op de onderste helft van het Václavského náměstí=Wenceslasplein overgenomen door een nieuwe huurder, Pytloun Boutique Hotel Prague.
  Bron praguemorning.cz.
   

Deel deze pagina