Praag krijgt piraat als burgemeester

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Ad Verschoor, 12-11-2018.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Praag heeft burgemeester van Piratenpartij

  PRAAG - De Tsjechische hoofdstad Praag heeft sinds maandag een burgemeester uit de gelederen van de Piratenpartij. De nieuwe burgemeester Zdenek Hrib ondertekende maandag een coalitieakkoord met een burgerinitiatief en een conservatieve partij om de stad te besturen. „We staan vandaag echt op de drempel van verandering”, aldus de 37-jarige.

  [​IMG]
  Zdenek Hrib (midden)

  De Piratenpartij behaalde begin oktober 17 procent van de stemmen bij de lokale verkiezingen in Praag. Waarnemers verklaarden het succes onder meer doordat de partij een nieuwkomer is in de politiek.

  Hrib studeerde geneeskunde, heeft nooit als arts gewerkt, maar is betrokken geweest bij het gebruik van IT in de gezondheidszorg. Hij noemde de bouw van een nieuwe, vierde metrolijn voor de metropool aan de Moldau met bijna 1,3 miljoen inwoners een prioriteit voor het nieuwe stadsbestuur.

  Bovendien moet naar zijn mening het woningtekort worden aangepakt. Volgens het stadsbestuur wordt elk vijfde appartement in de historische binnenstad van Praag permanent verhuurd als vakantiehuis via online-aanbieders zoals Airbnb. Vaak betalen de verhuurders geen belastingen.

  Bron: telegraaf.nl
   

Deel deze pagina