Porod v Ceske republice vs Nl pojisteni

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Dobry den,

chci se zeptat, jestli nekdo prosel planovanym porodem v CZ, ale s holandskym pojistenim? Holandske pojistovne jsem jiz volala, zatim cekam na odpoved....Predem dekuji
 
u me jde spis o to, ze mam astma a porod se muze rychle zkomplikovat. A to tam radsi budu mit nekoho, s kym se budu moct snadno a rychle domluvit (na coz moje holandstina nestaci a nemuzu spolehat na stesti, ze zrovna ten doktor/sestricka v nemocnici budou umet dostatecne dobre anglicky)
Krom toho nemam pocit, ze by moje astma midwife zrovna moc trapilo.
 
Ať každá rodí, kde se cítí líp, ne? Já bych taky přemejšlela, že bych odrodila spíš v ČR (kdyby to teda někdy hrozilo). Jasně, bolí to asi stejně, ale pořád bych se asi cítila jistější někde, kde rozumím tomu, co mi říkají (a kde mají rozvinutější lékařskou péči).
 
Ta domluva je asi dost důležitá, takže to dost chápu. Když u prvního dítěte došlo na tlačení a já už jsem z toho byla úplně magor a začala přemýšlet, jak se vlastně do holandštiny překládá výdech a nádech a tím prošvihla pár stahů, tak to ze mě v Praze úplně nadšení nebyli :). Ale po čtyřech dětech už můžu potvrdit, že ať člověk rodí kde rodí, příjemný to asi nebude nikdy (to jest do chvíle, kdy je dítě konečně venku). Takže držím palce!
 
Bovenaan