Populariteit bio-producten stijgt in Tsjechië

Topic in 'Het Archief' gestart door Ad Verschoor, 07-05-2019.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Populariteit bio-producten stijgt in de Tsjechische Republiek
  "Afzet van bio-voeding in de afgelopen 3 jaar vertienvoudigd"

  Bio-landbouw en voedingsproductie worden steeds populairder in de Tsjechische Republiek. Daardoor zijn vertegenwoordigers van de Czech Confederation of Commerce and Tourism (SOCR CR) en de PRO-BIO Association of Organic Farmers overeengekomen verdere samenwerking te versterken op dit gebied. Het ministerie van landbouw wil ook de consumptie van bio-voeding promoten in marketing campagnes.

  PRO-BIO manager Kateřina Urbánková: "We willen bio-producten een onderdeel van het standaardassortiment laten worden en uit het exclusieve segment halen. Daarom zien we graag dat retailers samenwerken met lokale boeren."

  Retailketens en hun beleid zijn van invloed op de consumptie van bio-producten. Tomáš Prouza van SOCR CR: "De afgelopen jaren hebben ze hun assortiment aangepast. Hierdoor is de afzet van bio-voeding vertienvoudigd gedurende de afgelopen 3 jaar. Ze hebben ook succes behaald met private labels."

  Statistieken laten zien dat de afzet van deze producten stijgt. In 2016 was de algehele opbrengst van bio-voeding 155 miljoen euro. Van dit totaal was de waarde van de bio-voedingsconsumptie inclusief import 99 miljoen euro, wat een jaar-op-jaar stijging van 13,5% is. Eind 2016 waren meer dan 600 bio-landbouwers geregistreerd, wat 11% meer is dan het jaar ervoor.

  Bron: agris.cz en biojournaal.nl
   

Deel deze pagina