Populairste Tsjechische campings volgens Zoover

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
De 10 populairste campings in Tsjechië

Met haar schilderachtige dorpjes, prachtige meren en rivieren is Tsjechië een ideale vakantiebestemming voor een kampeervakantie. Je vindt er dan ook ontzettend veel campings. Om het jou makkelijker te maken hebben wij alvast een selectie gemaakt. In onderstaande top 10 ontdek je de populairste campings in Tsjechië.

Camping-Matyas.png

Matyas

10. Camping Matyas (Midden-Bohemen)
Camping Matyas, gelegen nabij het prachtige Praag, wordt gerund door twee toegewijde zussen. Dat zie je terug in de mooie score van een 8,9 gemiddeld. Het sanitair ziet er schoon uit en ook het campingterrein is om door een ringetje te halen. In het restaurant geniet je van de heerlijkste gerechten voor een spotgoedkope prijs. Matyas wordt druk bezocht door Nederlandse toeristen waardoor de kinderen in ‘no time’ nieuwe vriendjes maken. Een zwembad wordt hier niet gemist, want bij mooi weer neem je gewoon een duik in de naastgelegen rivier. Een bezoek aan Praag is ook echt een aanrader. Met de trein ben je er al binnen 20 minuten.

Camping-Horejani.png

Horejany

9. Camping Horejany (Midden-Bohemen)
Als je op zoek ben naar een back-to-basic camping zonder tierlantijntjes dan is Camping Horejany een ideaal vakantieverblijf. De camping heeft alles wat een kampeerder nodig heeft. Een heerlijk zwembad, ruime staanplaatsen en een lekker koel biertje in de campingbar. In deze prachtige omgeving van graanvelden en diepblauwe meren heb je helemaal geen tv of wifi nodig.

Camping-Letni-Den.png

Letni Den

8. Camping Letni Den (Zuid-Bohemen)
Camping Letni Den is een rustige en christelijke camping. De rust en vriendelijkheid die hier heerst, is een van de troeven van deze camping. Op zondag vindt er ter plekke een mis plaats die iedereen vrijblijvend kan bijwonen. Familie Fuite heeft een fijne tijd gehad en geeft dan ook een 9: ‘We hebben 2 weken genoten op deze camping. Niet al te grote camping wat het erg prettig maakte. Kinderen konden heerlijk hun eigen gang gaan. Zijn bijna de camping niet af geweest, goed teken. Heel netjes en goed verzorgd. Sanitair wordt vaak schoongemaakt. We vonden een christelijke camping erg prettig. Genoeg activiteiten en ook de vrijblijvendheid om eraan deel te nemen. Hele goede sfeer op de camping!’

Praha-Klanovice.png

Praha Klanovice

7. Camping Praha Klanovice (Midden-Bohemen)
Camping Praha Klanovice is een kleinschalige camping dichtbij de prachtige stad Praag. Het grote zwembad is dé ontmoetingsplaats voor jong en oud. Camping Praha Klanovice heeft een gezellig restaurant, snackbar en een klein winkeltje met verse broodjes voor een heerlijk ontbijt.

camping-2000-Jested.png

2000 / Jested

6. Camping 2000 / Jested (Noord-Bohemen)
Camping 2000 / Jested, is een eenvoudige en kleinschalige camping. Vanaf de camping kun je leuke uitstapjes maken met het hele gezin. Ga gezellig een dagje naar de dierentuin in Liberec of bezoek de indrukwekkende rotsformaties bij Hruba Skala. Leuk detail op de camping is de houtoven voor pizza’s. Dat wordt smullen!

Camping-Briza.png

Briza

5. Camping Briza (West-Bohemen)
Camping Briza is een levendige camping waar altijd iets te doen is. Familie Ostendorf heeft vooral genoten van de gezellige sfeer en geeft Camping Briza een dikke 9: ‘Super camping, mooie omgeving, van alles te doen, kartbaan in Cheb een echte aanrader. Wij hadden een hele ruime plaats voor onze caravan met prachtig uitzicht op het meer. Oordopjes zijn ook niet overbodig als Hella ‘s avonds dancing queen gaat zingen. Anja en Hella bedankt voor een super vakantie.’

Camping-Oase-Praha.png

Oase Praha

4. Camping Oase Praha
Dichtbij de mooie stad Praag ligt Camping Oase Praha een rustige en eenvoudige camping. Je hebt hier alles bij de hand. Een kleine campingwinkel voor de dagelijkse boodschappen, een snackbar en een restaurant. De kinderen amuseren zich samen in de zwembaden en zelf kun je hier optimaal ontspannen met een goed boek. En met de bushalte voor de deur ben je zo in Praag city.

Camping-Frymburk.png

Frymburk

3. Camping Frymburk (Zuid-Bohemen)
Gelegen aan het prachtige Lipnomeer ligt Camping Frymburk die met een 8,3 een mooie derde plaats heeft veroverd in deze top 10 lijst. De camping is gelegen in het oudste dorpje aan het Lipnomeer. Bezoek het historisch marktplein van Frymburk en ontdek de gezellige restaurantjes en cafeetjes.

Camping-Bozanov.jpg

Bozanov

2. Camping Bozanov (Oost-Bohemen)
Gouden Zoover Award winnaar Camping Bozanov heeft maar liefst 6 maal op rij een 10 ontvangen in jullie reviews. Deze camping heeft dan ook veel troeven: een prachtige ligging, mooie faciliteiten, gezelligheid én animatie voor alle leeftijden. Camping Bozanov heeft het allemaal. Voor de kinderen is het hier helemaal een paradijs op aarde. Lekker klimmen in de speeltuin, een ritje op de rug van een pony en ‘s avonds een spannende spooktocht.

Camping-Chavinsky.jpg

Chvalsiny

1. Camping Chvalsiny (Zuid-Bohemen)
De nummer 1 in deze lijst is met stip Camping Chvalsiny, eveneens winnaar van de Gouden Zoover Award. Camping Chvalsiny is een gezellige Nederlandse familiecamping gelegen midden in de natuur nabij het prachtige Lipnomeer. Op de camping worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een gezamenlijke pannenkoeken-ochtend of barbecue-avond. Kinderen kunnen zich uren vermaken op het voetbalveldje, bij de speeltoestellen of een potje tafeltennissen in de hooischuur. Wil je een dagje erop uit? Dan leidt een Nederlandstalige gids jullie graag rond in de Tsjechische hoofdstad Praag.

Bron: zoover.nl
 
Moet je eens verder zoeken op dit forum naar de discussie over Camping 2000. Hangt helemaal van je smaak af. Zoek je een camping waar veel mensen de hele dag achter een biertje zitten dan ben je goed bediend. Kom je voor Tsjechië dan zou ik de camping mijden!
 

Ad Verschoor

Donateur

De 8 populairste campings van Tsjechië


In Tsjechië kun je als kampeerder alle kanten op! Ontdek cultuur en historie in de gezellige stadjes of geniet van de mooie natuurgebieden. Ook voor kinderen is dit een heerlijke vakantiebestemming. Overal zijn zwembaden te vinden en de grote meren zijn voorzien van strandjes. En dat heerlijke goedkope ijs (zmrzlina)! Heb jij hier al helemaal zin in? Wij hebben de 8 populairste campings van Tsjechië voor je op een rijtje gezet!

8. Camping 2000 / Jested

Camping 2000 / Jested in Januv Dul is gelegen op de hoogste berg van Tsjechië. Een ideale plek om te wandelen! Een dagje erop uit? Breng een bezoek aan Mala Skala, een dagje dierentuin Liberec of een bezoek aan het strand. Maar ook de camping heeft genoeg te bieden: neem een duik in het zwembad of het dichtbij gelegen meer. En de kids? Die genieten van de animatie!

populairste campings van Tsjechië


7. Camping De Regenboog
Gezinscamping De Regenboog, gelegen in het dorpje Šluknov, ligt 5 kilometer vanaf de grens Duitsland. De kampeerplaatsen zijn zeer ruim opgezet, zodat iedereen de rust en ruimte heeft om te genieten van zijn vakantie. In de zomer is er een recreatieprogramma voor jong en oud: van kinderverhalen, gezellige kampvuuravonden en voetbaltoernooien tot barbecues en samenkomsten op zondag. De Nederlandse eigenaren doen alles om je verblijf naar wens te maken! Jimmy is al vaker op de camping geweest en komt graag terug:
“Een prachtige camping op een mooie en goed bereikbare locatie. Slechts enkele kilometers van de snelweg verwijderd en in een groene omgeving. De camping is ruim en schoon. Praktische zaken zoals een bakker, supermarkt en horeca bevinden zich op loopafstand. Stedentrips naar Praag en Dresden zijn absolute aanraders! Inmiddels twee keer op camping De Regenboog geweest en nog steeds voor herhaling vatbaar!”

Camping Frymburk


6. Camping Frymburk​

Ontvangen worden in het Nederlands door de Nederlandse eigenaren van op deze camping! Hier vind je een plek aan het water, privésanitair, heerlijk eten in het restaurant en kun je zwemmen in het aangrenzende Lipnomeer met speeltoestellen. Niet gek dat deze, met een 8.5 gemiddeld, in het toplijstje staat van populairste campings van Tsjechië!
Bekijk Camping Frymburk

5. Camping Letni Den
Geniet van een gemoedelijke sfeer op Camping Letni Den in Stare Hobzi. Deze camping met een Christelijk karakter heeft elke zondag kerkdiensten en soms worden er mensen gedoopt. Er wordt volop plezier gemaakt aan het zwembad, op het springkussen of bij de rivier. Daarnaast sta je binnen 30 minuten in UNESCO stad Telc!

populairste campings van Tsjechië

4. Camping Oase Praha​

5-sterren Camping Oase Praha is de perfecte uitvalsbasis als je Praag wilt bezoeken! De sfeervolle stad ligt op 20 kilometer afstand en voor het hotel kun je direct de bus pakken. Ook op de camping is er genoeg vermaak: een zwembad, trampolines, volleybalveld en activiteiten zoals hoverboarden. De eerste review die we zien:
“Camping Oase Praag ligt stukje buiten Praag. Het is een heerlijke camping voor een bezoek aan Praag. Het zwembad is ruim genoeg en er is zelfs binnenbad. Wij hadden plek met privé sanitair dat was echt super (schoon). Plek was ruim en goed afgescheiden. … 2 keer in het restaurant gegeten, helemaal prima en ’s ochtends vers brood. … Kortom aanrader.”

Camping Briza


3. Camping Briza
Camping Briza, beoordeelt met een 8.8 gemiddeld, is een gemoedelijke camping. Het heeft een mooie ligging aan een meer en er is ook een klein zwembad. Het stadje Cheb ligt vlakbij, dit is een wat hoger gelegen middeleeuws stadje waar ook een leuke kartbaan is.
Bekijk Camping Briza

2. Camping Chvalsiny​

Op nummer 2 van de populairste campings van Tsjechië staat Camping Chvalsiny. Met een Nederlandse eigenaar en betaalbaar restaurant staat de natuur hier centraal. Afkoelen tijdens de warme zomers kan in het zwembad of in het meertje. Ga wandelen in de omgeving of bezoek het oude stadje Cesky Krumlov.

populairste campings van Tsjechië


1. Camping Bozanov​

De populairste camping van Tsjechië is de kleinschalige 5-sterren Camping Bozanov. De vriendelijke eigenaren organiseren eigen activiteiten en hebben veel tips voor wandelingen in de omgeving. Geschikte omgeving voor paardrijden, kanoën, klimmen en zwemmen. Met een gemiddelde score van een 9.5 heb je hier een top verblijf! Deze vakantieganger beoordeelt zijn verblijf met een 10 en schrijft:
“Wij hebben weer (voor de 3e keer) een heerlijke vakantie gehad op deze fijne camping. De kinderen vermaken zich ook goed met een hele groep. Hillebrand en Natasja zijn er weer in geslaagd om het iedereen naar de zin te maken, en staan altijd voor je klaar met advies of hulp. Er worden voor alle leeftijdsgroepen (inclusief voor de volwassenen) leuke activiteiten georganiseerd. Het sanitair was zoals altijd keurig schoon en de hele camping ziet er prima uit. Wij weten wel wat we volgend jaar doen…”

Bron: zoover.nl
 
Kijk eens naar de vernietigende commentaren op camping 2000 ! Zijn zeker in het archief te vinden. Zou het nu zoveel beter zijn? Enkele jaren geleden was mijn zoon er. Ook zijn ervaringen negatief, tenzij je graag met de nodige biertjes de hele dag op een camping wilt blijven zitten.
 
Bovenaan