Pools leger bezet per ongeluk Tsjechisch grondgebied

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door PuNkEnStEiN, 12-06-2020.

 1. Pools leger trekt zich terug na per ongeluk bezetten Tsjechisch grondgebied

  Bron: nu.nl - 11 juni 2020

  Het Poolse leger trekt zich terug uit een gebied in Tsjechi√ę, nadat militairen zich daar eerder deze maand per abuis vestigden tot ongenoegen van de Tsjechische regering.

  Een hooggeplaatste militair meldt op Twitter dat het Poolse leger zich terugtrekt uit het bezette gebied. Er was volgens hem sprake van een misverstand en geen bewuste actie.

  Polen zette afgelopen maand een nieuwe grenspost op vanwege de coronamaatregelen, meldt Politico. Hierbij werd per ongeluk ook een weg naar een historische kapel, die op Tsjechisch grondgebied staat, afgezet. Tsjechen konden hierdoor de kapel niet meer bezoeken. Ook mochten ze vanwege de grenscontroles geen foto's meer maken. De 'invasie' gebeurde langs de Pools-Tsjechische-grens bij de stad Pielgrzymów.

  Nadat de Tsjechische autoriteiten Polen hiervan op de hoogte brachten, werd de fout snel opgelost. Inmiddels is de kapel weer te bezoeken, meldt een woordvoerder van het Tsjechische ministerie van Buitenlandse Zaken aan nationale media.

  Hoewel het deze keer om een misverstand ging, hebben de twee landen een geschiedenis als het gaat om grensconflicten. In 1919 werd een korte oorlog uitgevochten na onenigheid over de grens en in 1938 annexeerde Polen een deel van de Tsjechische grensregio.
   
  A.Smit vindt dit leuk/interessant.
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Dat is een klein kapelletje zie hier.
  Mensen die langs fietsten wilden foto's maken, maar mochten de mannen bij het kampvuurtje niet fotograferen.
  Bron denik.cz.
  polen 10 juni.PNG
   
  A.Smit en cor vinden dit leuk/interessant.

Deel deze pagina