Plopsa pretpark in Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Plopsa sluit overeenkomst voor bouw nieuw indoorpretpark in Praag

Plopsa kondigt vandaag de bouw aan van een nieuw indoorpretpark aan in de Tsjechische hoofdstad Praag.

plopsa-praag.jpg


Het is al langer geweten dat het buitenland naar Plopsa lonkt en omgekeerd. Bij de voorbereiding van de expansie naar het buitenland was het voor Plopsa dan ook belangrijk de lokale markten goed te kennen. Plopsa besloot hierop enkel in België en de buurlanden de exploitatie zelf te doen maar voor de andere landen telkens joint ventures op te starten met strategische partners die het land en de plaatselijke regelgeving beheersen. Dus ook voor de realisatie van het indoorpark in Praag slaan verschillende partijen de handen in elkaar.

De eerste lokale speler is de TNI Group, een van oorsprong vastgoed- en investeringsbedrijf dat zich vooral focust op de ontwikkeling van leisure-activiteiten. TNI sloot met Plopsa een licentieovereenkomst af voor de bouw van indoorpretparken en het gebruik van de Studio 100-figuren in Tsjechië.

De tweede partij, tevens hoofdinvesteerder van het project, is de investeringsgroep KAPRAIN. De groep is verantwoordelijk voor heel wat investeringsprojecten in de regio en is onder andere eigenaar van ijshockeyclub HC Sparta Praha. Eén jaar geleden opende KAPRAIN het grote outlet shoppingcenter Premium Outlet Prague Airport, het is op diezelfde site dat het nu zal uitbreiden met het nieuwe indoorpretpark.

Plopsa zelf zal zich in de eerste fase vooral focussen op de coördinatie en de opvolging van het bouwproces en later op de operationele opstart en advies tijdens de exploitatie.

Tomáš Novák, eigenaar van de TNI GROUP kijkt uit naar de samenwerking: “Tegenwoordig moet je iets uniek kunnen aanbieden, zoals bijvoorbeeld de combinatie van entertainment en shopping. Beleving is een trend geworden en Plopsa kent hier uiteraard alles van.”, licht Tomáš de samenwerking toe. “Naast Plopsa hebben we ook met KAPRAIN een partner gevonden die ons standpunt deelt en samen met ons dit concept in Tsjechië op de kaart wil gaan zetten.”

Voor KAPRAIN is het één jaar na de heropening van het Premium Outlet Prague Airport (POP) een mooie uitbreiding en een perfecte match. “Vanaf de eerste plannen van het POP was het altijd ons doel om van het project een familie-ervaring en totaalbeleving te maken binnen het mooie centrum. Naast uren winkelplezier, een autogalerij en een toekomstig dinomuseum kunnen bezoekers er binnenkort ook terecht in het grootste indoorpretpark van Tsjechië!”, benadrukt KAPRAIN-CEO Romana Benešová.

Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof is tevreden met de plannen. “Ik ben bijzonder blij dat we met de Tsjechische partners TNI & KAPRAIN kunnen samenwerken en ik ben ervan overtuigd dat we hier met z’n drieën een succesverhaal kunnen van maken.”, aldus Steve. “Met de goede ligging van het park nabij het shoppingcenter en de luchthaven hopen we niet alleen families, maar ook veel toeristen te ontvangen.” Het park zal bestaan uit een 15-tal attracties waaronder een achtbaan, zweefmolen en valtoren.

De meeste van deze attracties zullen gethematiseerd worden rond het populaire figuurtje Maya de Bij. De 3 partijen willen graag zo snel mogelijk aan de bouw beginnen. De opening van het nieuwe park is voorzien in het najaar van 2021.

Bron en meer informatie: Plopsa groep
 

Ad Verschoor

Donateur
Nieuw Plopsa-pretpark in Tsjechië: deze attracties komen er

De Plopsa Group is niet alleen bezig met een nieuw pretpark in Polen. Slechts enkele dagen nadat de bouw van Majaland Warsaw startte, blijkt dat er ook al wordt gewerkt aan een Majaland bij de Tsjechische hoofdstad Praag. De eerste werkzaamheden zijn al begonnen, vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings.

151220praagbouw.jpg


Plopsa wil in Oost-Europa meerdere overdekte attractieparken uit de grond stampen. Majaland Kownaty in West-Polen - geopend in 2018 - en Majaland Warsaw worden gerealiseerd in samenwerking met de Nederlandse investeerder Momentum Capital. Voor Majaland Praha, het park in Tsjechië, is een andere constructie bedacht.

Daarvoor sloot Plopsa een licentieovereenkomst met vastgoed- en investeringsbedrijf TNI Group. De hoofdinvesteerder is investeringsgroep Kaprain. Plopsa nam het ontwerp van het park op zich. Ook coördineren de Belgen het bouwproces. Het is de bedoeling dat TNI uiteindelijk verantwoordelijk wordt voor de exploitatie.

Achtbaan
"De laatste paar weken zijn we bezig geweest met het bestellen van attracties voor Praag", weet Van den Kerkhof. Zo kocht Plopsa een sidewinder: een frisbee-molen van de Italiaanse fabrikant Moser's Rides. Uit de catalogus van de Duitse firma Zierer komen een draaiend schommelschip, een vrijevaltoren en een kinderachtbaan.

Eind 2021 moet de opening plaatsvinden. Het pretpark komt te liggen naast winkelcentrum Premium Outlet Prague Airport, in de buurt van het vliegveld van Praag. "Je betreedt het park via een winkel die leidt naar een brug over de openbare weg", aldus de directeur.

Grote trap
Bezoekers komen vervolgens bovenin het pretpark binnen. "Dat zorgt voor een bijzondere entree met een grote trap." Van den Kerkhof benadrukt dat het voor bezoekers niet uit zou moeten maken wie het park gaat uitbaten. "Het moet gewoon een perfect Plopsa-park worden met perfecte decoraties en attracties."

Bron: looopings.nl
 
Bovenaan