Plaatsen van kunststof kozijnen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Vorig jaar hebben wij onze serre laten verbouwen. De reden hiervan was dat de dorpels en de staanders verrot waren. Wij besloten om kunststof kozijnen met dubbele beglazing te laten plaatsen zijramen en de voorpui met een kiep/kanteldeur. Via onze buurman(aannemer) kwamen wij in contact met de zeg maar “glasboer”. Hij stelde ons voor om tenminste één raam ook kiep/kantel te doen omdat de serre tevens rookruimte is. De offerte die hij maakte sprak ons aan en wij gingen akkoord. Zelf hebben wij de oude serre afgebroken en een afspraak gemaakt dat als wij terug kwamen in Zacler de serre klaar moest zijn. Wij hadden enige twijfels daarover maar tot onze verbazing was de serre klaar toen wij terug kwamen. Werkelijk top en dan bedoel ik de afwerking enz.

Tijdens een controle die de glasboer uit kwam voeren, hang en sluitwerk, bleek dat de deur iets bijgesteld moest worden, wat dus werd gedaan.
Hij wees toen naar het keukenraam.En ja hij had gelijk dat was lek. Condens tussen de dubbele beglazing.
Ik heb toen gevraagd aan onze buurman om hem een offerte te laten maken voor de begane grond , keuken, woonkamer, slaapkamer/balkon kleine kamer en bad en wc ruimte. Daarnaast een offerte voor boven 4 slaapkamers overloop en badkamer.

Ook deze offerte viel ons mee, dus doen hebben we gezegd alles in één keer dan. De afspraak die wij maakten met de aannemer en de glasboer was, 4 april beginnen en graag in vier dagen klaar.

Maandag j.l. om 8 uur stond de aannemer voor de deur en om 9 uur de glasboer. In 2 dagen tijd alle oude kozijnen eruit en de kunststof kozijnen er in. Nu nog afwerken door de aannemer en klaar.

En de prijs ? Geef ik alleen antwoord op per PM
 

Pelhřimov

Donateur
Barend heb je misschien wat foto's van het resultaat?

(Krul, bij ons thuis zijn de ramen en voordeur ook vervangen - in 1 dag. Alleen de deur draaide de verkeerde kant op, maar dat was een foutje van de Belgische leverancier :D, maar ook dat is netjes opgelost)
 
kunstof kozijnen

Dit is een klein gedeelte Pel
 

Bijlagen

  • plaatsen kozijnen 006.jpg
    plaatsen kozijnen 006.jpg
    29,3 KB · Bekeken: 33
  • plaatsen kozijnen 008.jpg
    plaatsen kozijnen 008.jpg
    57,1 KB · Bekeken: 32
  • plaatsen kozijnen 010.jpg
    plaatsen kozijnen 010.jpg
    54,4 KB · Bekeken: 31

Vodnik

† In Memoriam
Wash & Shine kan je inderdaad gebruiken, maakt kunststof goed schoon, echter de UV protectie is minimaal en daar gaat het om. Beter is een wat zwaardere (vaste) wax te gebruiken die geeft meer UV protectie (en op raamstijlen is dat eenvoudig aan te brengen)
 
Zo, en vorig week kunstof kozijnen besteld.
5 stuks waarvan 3 stuks die uitgevoerd worden als draai-kiep.
17 oktober worden ze geplaatst en de buurman opzichtert.
Ben ontzettend benieuwd naar het resultaat.

Vanwaar nieuwe kozijnen vraagt u?
Nou, er zitten houten kozijnen in met houten draai-kiepramen die niemand kan bedienen.
Tussen het glas zit ondertussen viezigheid en met sterke temperatuurswisselingen beslaan de ruiten inwendig.
En dan kan heer Kukel niet over zijn berg kijken.

Heeft u vragen?
Stel ze gerust.

Kunststof groeten van een heer.
 
Bovenaan