Per stoomtrein door Zuid-Moravische landschap

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
TREINEN DOOR ZUID-MORAVIE.
Bron: Flickr (Creative Commons)

Klaar voor een nieuwe en unieke openbaar vervoerbeleving? Reis dan met de stoomtrein door het Zuid-Moravische landschap en bekijk de natuur van een geheel andere kant.

Van Zastávka u Brna naar Zbýšov loopt de Narrow Gauge Railway; hier heeft u de mogelijkheid om met een heuse oude stoomtrein door het landschap te rijden. Kijk uit over de uitgestrekte weilanden en wijngaarden en geniet van dit bijzondere moment. Na dit leuke tochtje, verdiept de echte treinliefhebber zich nog meer de Tsjechische treingeschiedenis in het Industrial Railway Museum dat bij het station in Zastávka u Brna ligt.

Ook naar Lednice, bekend om het sprookjesachtige kasteel Lednice, loopt een spoorlijn waar nog ouderwetse treinen overheen hobbelen. Dit zijn dan geen stoomtreinen, maar ook deze treinen zijn al aan pensioen toe en wekken nostalgische reacties bij u op. Zo ziet de conducteur eruit alsof hij net uit een oude film is gestapt en is de inrichting nog ouderwets met bordeauxrode bekleding en schattige kleine gordijntjes. Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.

Bron: overgenomen uit de nieuwsbrief van tsjechie.nl
 
Bovenaan