Pech in Pec pod Snezkou

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Vorige week dinsdag gleed onze zoon (17) uit, op weg van de parkeerplaats naar de skilift. Hij heeft daarbij z'n duim bezeerd. De nagel is er in z'n geheel vanaf gewipt. We werden niet goed, toen ie z'n handschoen uittrok...
Skiën ging dus niet door voor hem. In plaats daarvan een bezoekje aan de huisarts aldaar. Prima kerel in t-shirt en bretels. Z'n prachtige hond lag languit voor het bureau. Gelukkig was forumlid Russalka mee, die ons in perfect Tsjechisch bijstond. Het werd zowaar gezellig! Het consult en het verband waren gratis.
Daarna naar de buurman, de chirurg. Schoenen uit en op het stoeltje zitten, terwijl zoonlief op de behandeltafel plaats nam. Diagnose, nieuw verbandje en de rekening (CZK 800).
Toch wel fijn dat we direct geholpen werden. De behandelaars waren begripvol en stelden ons gerust. De rest moet gewoon genezen.
 

Esthertje

Geroyeerd Lid
Oh getverderrie, wat eng. Laten we hopen dat het heel snel geneest. Groeit er dan eigenlijk weer iets nieuws aan nagel of als hij er helemaal af is, is het dan klaar .... :denk: Gelukkig zijn jullie goed geholpen bij de dokter.
 
Als het nagelbed niet beschadigd is groeit er weer gewoon een nieuwe nagel, alleen duurt dat wel een aardige tijd.
Klopt. Eus heeft een paar maanden terug het portier van de auto (echt helemaal!) dichtgegooid terwijl haar wijsvinger ertussen zat. Auw!!!!!! Nagel uit het bed, kreperen van de pijn dus wij gelijk door naar de eerste hulp. Als je pech hebt, wordt het niks meer met die nagel. Eus heeft geluk gehad. Haar nagel ziet er inmiddels weer keurig uit.
 
Dank voor jullie medeleven. Onze zoon had voor deze pechdag al wel geskied in Mladé Buky. Maar nu ging hij voor het echte werk. Na z'n glijpartij echter, kon hij niet veel meer. Z'n duim nam hem de rest van ons verblijf volledig in beslag.
De eerste hulp werd overigens verleend door een Tsjechische klant in een winkeltje onder aan het Relaxpark, waar we direct binnenstormden.
We hopen dat er weer een mooie nagel terugkomt, maar dat zal nog wel even duren. De patiënt heeft gelukkig weer praatjes en maakt indruk waar het hem uitkomt.
 
Bah, ik krijg al de kriebels als ik er aan denk Mathijs! :( Lijkt me geen pretje nee. Maar er zijn ergere dingen en gelukkig heeft hij alweer praatjes, hij vertelt vast zijn verhaal in geuren en kleuren aan een ieder die het horen wil. ;)
 
Bovenaan